Homepage  / Știri

David McCallum a murit. Actorul din „NCIS: Anchetă militară” împlinise recent 90 de ani

David McCallum a murit. Actorul din „NCIS: Anchetă militară” împlinise recent 90 de ani

de Vasilica Rogozanu,

David McCallum a murit din cauze naturale la un spital din New York, la doar câteva zile după ce a împlinit 90 de ani. Actorul scoțian era unul dintre veteranii serialului „NCIS: Anchetă militară”.

David McCallum (dr.), alături de colegii din „NCIS”, serial în care a jucat timp de două decenii, până la moartea lui. Foto: Hepta

Cunoscut grație rolului din serialul polițist „NCIS: Anchetă militară”, David McCallum a devenit celebru în anii ʼ60, când l-a jucat pe spionul rus Illya Kuryakin în serialul „The Man From U.N.C.L.E.”. Rolul i-a adus două nominalizari la premiile Emmy și una la Globurile de Aur. Serialul a fost, ulterior, adaptat într-un film, cu Henry Cavill și Armie Hammer protagoniști.

David McCallum a devenit celebru cu rolul din serialalul anilor 60 „The Man from U.N.C.L.E.”. Foto: Hepta

Echipa din „NCIS”, mesaj de mulțumire

În 2003, David McCallum a început să joace în drama procedurală „NCIS: Anchetă militară”, un serial care a ajuns la sezonul 21 și a avut multiple spin off-uri. În „NCIS”, McCallum l-a interpretat, timp de 20 de ani, pe medicul legist șef Donald „Ducky” Mallard, un investigator excentric, dar extrem de eficient, cu talent în a crea profiluri psihologice.

De altfel, echipa serialului a dat imediat un comunicat, prin care își exprimă recunoștința pentru timpul petrecut împreună.

„Timp de mai bine de 20 de ani, David McCallum s-a făcut iubit de publicul din întreaga lume jucându-l pe înțeleptul, ciudat și uneori enigmaticul Dr. Donald Mallard”, au declarat producătorii executivi „NCIS”, Steven D. Binder și David North. „Dar oricât de mult l-ar fi iubit fanii lui, cei care lucrau cot la cot cu David îl iubeau și mai mult. A fost un cărturar și un domn, întotdeauna amabil, un profesionist desăvârșit, care nu a lăsat niciodată o glumă să treacă pe lângă el. Din prima zi, a fost o onoare să lucrăm cu el și nu ne-a dezamăgit niciodată. Era, pur și simplu, o legendă. Era parte din familia noastră și ne va lipsi profund”.

David McCallum a jucat în „NCIS” până la final

Recent, producătorii declaraseră că McCallum intenționa să mai apară în doar 4-5 episoade, dat fiind vârsta lui. În onoarea lui, maratonul „NCIS”, care celebrează cei 20 de ani de existență a show-ului, are acum o fotografie „In memoriam”, în amintirea lui David McCallum.

„David a fost un actor și autor talentat și iubit de întreaga lume. A dus o viață incredibilă, iar moștenirea sa va trăi pentru totdeauna prin familia sa și prin nenumăratele ore de film și televiziune care nu vor dispărea niciodată. Ne vor lipsi căldura și simțul umorului lui îndrăzneț, care a luminat orice cameră sau scenă pe care a pășit, precum și poveștile strălucitoare pe care le împărtășea adesea. Gândurile noastre sunt îndreptate către soția lui Katherine, către întreaga lui familie”, au mai transmis producătorii serialului de la CBS.

De la muzică la film și teatru

Născut în Glasgow, pe 19 septembrie 1933, actorul David McCallum a studiat muzica (provine dintr-o familie de muzicieni), dar a făcut trecerea la actorie după cel De-al Doilea Război Mondial. În 1961 s-a mutat în Statele Unite și a obținut rolul spionului rus din seria „„The Man From U.N.C.L.E.”, inițial, un rol minor, de două replici. Talentul lui și chimia cu colegul Robert Vaughn, care îl juca pe Solo, au dus la transformarea rolului lui în unul principal, care i-a adus două nominalizări la premiile Emmy și una la Globurile de Aur.

David McCallum și soția lui, Katherine Carpenter. Foto: Hepta

În „NCIS” a jucat până la final, având în ultimii ani un program de filmări mai ușor și apariții mai rare. A fost căsătorit timp de 56 de ani, a avut patru copii și opt nepoți, scrie Deadline.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton