Homepage  / Știri

David Jacobs, creatorul celebrului serial Dallas, a murit. Ce se știe despre cauza decesului

David Jacobs, creatorul celebrului serial Dallas, a murit. Ce se știe despre cauza decesului
4

de Roxana Mirea,

David Jacobs, celebrul creator al serialelor de succes din anii '80 „Dallas” și „Knots Landing”, a murit. Avea 84 de ani. 

David Jacobs a murit 

Fiul lui Jacobs a confirmat marți că tatăl său a murit pe 20 august, la Providence St. Joseph Medical Center din Burbank, California, din cauza unor complicații cauzate de boala Alzheimer. 

David Jacobs a lăsat o amprentă de neșters în peisajul televiziunii atunci când a creat telenovela „Dallas” – care a fost difuzată timp de 14 sezoane – precum și serialul „Knots Landing”, care a fost difuzat tot timp de 14 sezoane. Jacobs este cunoscut și pentru că a fost co-creatorul serialului dramatic western „Paradise”, alături de Robert Porter, care a fost difuzat în perioada 1988-1991. 

Pe lângă activitatea de scenarist de televiziune, a fost și producător executiv la o serie de emisiuni, printre care „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” și „Homefront” – aceasta din urmă i-a adus lui Jacobs două nominalizări consecutive la premiile Emmy în 1992 și 1993. 

David Jacobs, creatorul celebrului serial Dallas, a murit. Ce se știe despre cauza decesuluiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Reacția vedetelor după moartea creatorului „Dallas” 

În urma morții lui Jacobs, mai multe vedete i-au adus un omagiu acestuia. 

Nu există cuvinte pentru a descrie cât de recunoscătoare sunt pentru oportunitatea de a fi fost Valene Ewing a lui atât în Dallas, cât și în Knots Landing”, a împărtășit marți actrița Joan Van Ark într-o declarație pentru ET. „Acest lucru lasă un gol imens în inima și sufletul meu … atât personal, cât și creativ.” 

Michele Lee, care a jucat rolul lui Karen MacKenzie în „Knotts Landing”, a împărtășit și ea o declarație pentru ET, exprimând: „Era ceva la David care era ca o familie pentru mine și foarte des socializam cu familia lui în afara platoului de filmare.” 

Întotdeauna am spus că David îmi cunoștea vocea și vocea personajului meu, Karen. Știam că atunci când va scrie pentru mine și Karen va fi perfectă, pentru că a intrat în sufletul ei și a făcut-o ceea ce era”, și-a amintit Lee. „Și cred că acesta a fost motivul pentru care publicul ne-a acceptat în casele lor ca membri ai propiilor lor familii.” 

Kevin Dobson, Donna Mills, Michele Lee, William Devane, Joan Van Ark și Ted Shackelford (Knots Landing)

Donna Mills și-a amintit și ea de Jacobs: „David a fost o persoană atât de specială. Sunt mândră că am lucrat cu el, dar la fel de mândră că l-am cunoscut.” 

„A fost atât de respectat și atât de util, nu doar mie, ci tuturor celor asociați cu Knots Landing”, a adăugat Mills, care a jucat rolul lui Abby Ewing în serial. „Gândurile mele sunt alături de soția lui, Diana, de copiii și de nepoții săi.” 

Jacobs a lăsat-o în urma sa pe soția lui, Diana, pe cei doi copii ai lor, Aaron și Molly, pe fiica lui, Albyn, din prima căsătorie, și pe cei doi nepoți, Riley și Georgia. 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton