Homepage  / Vedete străine

Daniel Radcliffe spune povestea fostului său cascador, într-un documentar lansat de HBO. Bărbatul a rămas paralizat, după un accident pe platourile de filmare

Daniel Radcliffe spune povestea fostului său cascador, într-un documentar lansat de HBO. Bărbatul a rămas paralizat, după un accident pe platourile de filmare

de Andreea Hentea,

David Holmes, cascadorul care l-a dublat pe Daniel Radcliffe în numeroase filme din celebra serie „Harry Potter”, a paralizat după un accident tragic la filmări. El și Daniel Radcliffe fac acum echipă pentru a spune povestea, în documentarul „David Holmes: The Boy Who Lived”, care va fi difuzat din 15 noiembrie de HBO și HBO Max.

Daniel Radcliffe s-a implicat, ca producător executiv, în realizarea documentarului original realizat de HBO „David Holmes: The Boy Who Lived”, care va fi difuzat în luna noiembrie, scrie variety.com. Celebrul interpret al lui Harry Potter va apărea, de asemenea, în documentar, în interviurile în care povestește despre David Holmes.

Colaborator apropiat al lui Daniel Radcliffe în faimoasa serie „Harry Potter”, David Holmes a fost dublura tânărului actor de la primul film al francizei, „Harry Potter și Piatra filozofală” (2001), și până la „Harry Potter și talismanele morții: Partea I” (2010), când a avut un accident cumplit la filmări. Practic, David Holmes și-a rupt gâtul efectuând o cascadorie și a rămas paralizat de la piept în jos.

Ce vom vedea în documentar

Conform rezumatului oficial, documentarul HBO „va spune povestea cascadorului David Holmes, un gimnast excepțional din Essex, care a fost selectat să dubleze cascadoriile lui Daniel Radcliffe în primul film din seria «Harry Potter», când tânărul actor avea doar unsprezece ani. În următorii zece ani, actorul și cascadorul care îl dubla au legat o prietenie strânsă, dar în penultimul film, un accident tragic pe platourile de filmare l-a lăsat pe David paralizat, cu o leziune debilitantă a coloanei vertebrale care i-a răsturnat întreaga existență. Daniel Radcliffe și cei mai apropiați colegi cascadori ai lui David s-au adunat imediat pentru a-i sprijini pe David și familia lui în aceste momente teribile, dar cel mai puternic a fost David însuși, al cărui spirit extraordinar și a cărui rezistență i-au inspirat pe toți”.

Documentarul va conține „înregistrări personale autentice filmate în ultimul deceniu, materiale din culise cu diverse cascadorii ale lui David Holmes, scene din viața lui actuală și interviuri cu David, cu Daniel Radcliffe, cu prieteni, cu membri ai familiei lui Holmes și cu foști colegi de echipă”, s-a afirmat într-un comunicat HBO. S-a mai spus că „Filmul reflectă, de asemenea, teme universale precum copilăria în condiții dificile, creșterea, modelarea personalității într-o lume incertă și legăturile cu ceilalți, care ne ajută să ne ridicăm”.

Adevărul despre cascadorii

Documentarul „David Holmes: The Boy Who Lived”, regizat de regizorul Dan Hartley („Lad: A Yorkshire Story”), este cea mai recentă colaborare dintre Radcliffe și Holmes. În afară de colaborarea la filmele din seria „Harry Potter”, cei doi au lansat în 2020, în timpul pandemiei, podcastul „Cunning Stunts”, în care i-au adus în atenție pe autorii celor mai spectaculoase cascadorii realizate la Hollywood.

„Cred că există un mit în jurul cascadorilor, cum că ar fi un fel de supraoameni”, a spus atunci Daniel Radcliffe. „Când publicul vede ceva cu adevărat dureros sau oribil, crede că a fost doar un efect vizual sau că există vreun mod inteligent și sigur de a face acest lucru. De cele mai multe ori, nu este cazul. Nu există nicio modalitate de a simula, de exemplu, căderea pe scări. Când ești lovit de o mașină, tot ești lovit de o mașină, chiar dacă merge mai încet decât în mod obișnuit. Sigur, cascadorii găsesc cel mai sigur mod de a face asta, dar chiar și așa poate să doară”.

Documentarul „David Holmes: The Boy Who Lived” se va lansa miercuri, pe 15 noiembrie, la ora 21.00, la HBO și va fi disponibil, de asemenea, la HBO Max.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton