Homepage  / Vedete româneşti

Daniel Nuță, un prof’ cu lipici la pici! „Meseria de actor nu se prea învață ca medicina”. EXCLUSIV

Daniel Nuță, un prof’ cu lipici la pici! „Meseria de actor nu se prea învață ca medicina”. EXCLUSIV
17

de Cătălina Matei,

Memorabil în rolul lui Vlad Țepeș în mai multe producții, Daniel Nuță a avut parte la filmările pentru „Groapa” de la Pro TV de multe scene în condiții extreme. Dincolo de ele însă, profesia sa este mai mult decât o pasiune, mai ales că predă și cursuri de actorie pentru copii. O experiență unică pe care o va fructifica, cu siguranță, când va fi tătic. Aflăm mai multe... imediat!

Pe micul și marele ecran, Daniel Nuță excelează în rolurile de „băiat rău”, iar figura emblematică a lui Vlad Țepeș pare că nu se mai „dezlipește” de el. Însă actorul din „serialul „Groapa” de la Pro TV se descurcă de minune și într-o altă ipostază mai puțin cunoscută: predă cursuri de actorie pentru copii la Academia Studiourile Buftea.

Aflăm mai multe detalii din cele ce urmează de la Daniel Nuță

Înapoi în „Groapa”… ce reacții ai primit de data aceasta, când Pro TV difuzează ediția TV a serialului? Sunt ele diferite față de lansarea de anul trecut?

În sfârșit! „Groapa” nu e doar un serial de televiziune normal, e o stare de spirit, e un mod de a fi, de a gândi. Din moment ce episoadele arată mult mai bine, sunt mult mai dinamice, au un ritm diferit, automat și reacțiile spectatorilor sunt diferite. În schimb, un sentiment general a fost cel de dor și de nerăbdare pentru sezonul 2.

Care au fost scenele care te-au provocat cel mai tare?

Răspund acum pentru cei care nu au văzut: vă invit să fiți alături de noi până la finalul sezonului pentru că în fiecare episod sunt secvențe foarte grele pentru mine. Așteptați episodul 5 sau 9 sau 13! (râde) Căzături în apă cu mașina, mers prin noroi, înot în Dunăre la 10 grade afară. Poate nu știați, dar Sasha e un Rambo.

Vă invit să îmi scrieți părerile voastre despre acele secvențe. Pentru cei care au văzut deja, sper să retrăiți odată cu Sasha toate momentele în care nu o înțelege deloc pe Alma și să îmi spuneți cine are dreptate sau cine a ales înțelept în situația dată.

Se termină serialul „Groapa”. Ce se întâmplă în ultimul episodIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Iar dintre colegii din distribuție… cu cine te-ai distrat pe cinste?

De departe cu Marius Manole am râs foarte mult, dar și nebunii de Emilian Oprea ori cu Tudor Istodor, ori cu Pic și Poc: Sile (n.r. Alexandru Conovaru) și Titi (n.r. Alexandru Jitea). În general, era o atmosferă super relaxată pe set și ne permiteam „luxul” asta. Nu se întâmplă des în producții.

Daniel-Nuta-12Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 17

Între timp, l-ai jucat pe Vlad Țepeș. Din nou… „Noaptea lui Vlad” a avut deja premiera. De ce se tot „lipește” acest personaj de tine?

Nu știu, nu mai înțeleg nici eu, dar de această ultimă dată, am făcut-o cu gândul că în lecțiile virtuale de istorie ale copiilor, va fi această producție și îi va stârni pe copii la a descoperi mult mai mult.

Ce se întâmplă cu filmările pentru „Pinocchio: Carved From Darkness”? Și acolo te „învârți” în lumea interlopilor…

Urmează filmările la această producție și la încă una pentru finalul anului 2024 și început de 2025, două producții străine unde mă bucur să mă întâlnesc cu niște super actori. Dar Pinocchio e un horror fanstasy, acțiunea din The Debt Inherited se întâmplă în mijlocul mafiei engleze, deci acolo vorbim, din nou, despre ilegalitați. Vedem cum vor fi. Sunt foarte curios să lucrez cu ei.

Dincolo de trăsăturile fizice, rolurile de „băiat rău” ți se potrivesc mănușă. Care a fost sau este cel mai inofensiv personaj pe care l-ai abordat până acum?

E un cuvânt mare acest „inofensiv”, nu au prea existat astfel de roluri. Au fost personaje autoritare, au fost personaje puternice, au fost personaje care voiau să facă bine în jurul lor. În Retreat Vama Veche, poate, unde joc un fost soldat din trupele speciale: Legiunea Străină, care s-a retras în Vama Veche și devine accidental instructor de yoga. Toată situația devine funny. Dar tot poartă un cuțit de vânătoare la el mereu.

Ești și prof la Academia Studiourile Buftea. Cum e să lucrezi cu copiii? Și când te vezi în postura de tătic?

La Academia Studiourile Buftea suntem traineri, antrenori, sfătuitori, gradul de profesori nu ne prea place. Ceea ce facem noi acolo și, în general, meseria de actor nu se prea învață ca medicina sau matematica, se fură, se testează, se descoperă. Așa devine interesant și pentru noi, trainerii. Postura de tătic deocamdată o testez cu toți copiii cu care lucrez și îmi fac antrenamentul psihologic acolo.

Cum se anunță vara aceasta în continuare pentru tine?

Plină. Am fost deja în vacanță, am de pregătit multe lucruri pentru noul an al Academiei, trebuie să mă întorc în sala de sport pentru că ultimele 4 luni au fost super agitate și nu am avut timp de nimic. Lecțiile de accent, de asemenea. O numesc, de fapt, reintrarea în ritmul normal.

Daniel-Nuta-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 17

Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton