Homepage  / Vedete româneşti

Dana Rogoz, detalii despre cea mai neagră perioadă a vieții sale. De ce a apelat la ajutorul psihologului: „Era ceva foarte acut”

Dana Rogoz, detalii despre cea mai neagră perioadă a vieții sale. De ce a apelat la ajutorul psihologului: „Era ceva foarte acut”
14

de Cristina Țapu,

La vârsta de 39 de ani, Dana Rogoz a vorbit despre momentul în care a decis să apeleze la psiholog, dorind să fie o mamă bună pentru primul ei copil. Actrița, mama a doi copii ,Vlad Luca și Lia Elena, din căsătoria cu regizorul Radu Dragomir, a simțit nevoia să caute ajutor după ce a trecut prin pierderea tatălui său, la doar 10 săptămâni de la nașterea lui Vlad. Dana a mărturisit că a avut coșmaruri în fiecare noapte și a recunoscut că a ignorat durerea până când a decis să înceapă terapia.

Dana Rogoz a apelat la psiholog după moartea tatălui său

Tatăl Danei Rogoz s-a stins din viață la doar zece săptămâni de la momentul în care actrița a devenit mamă pentru prima dată. Dana Rogoz a ignorat durerea și s-a concentrat exclusiv asupra fiului său. Ulterior, a realizat că decizia de a-și ignora sentimentele nu este una benefică, așadar a decis să apeleze la ajutorul unui psiholog pentru a putea procesa mai ușor trauma prin care a trecut.

dana rogoz 3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

„Am compensat cu tot ce a presupus maternitatea și am ignorat acea durere. Ajunsesem ca la un an după moartea tatălui, eu de fapt să nu fi trăit deloc perioada de doliu care e firească, e sănătoasă. Era o situație în care pur și simplu trebuia să-mi spui un cuvânt sau să văd un obiect și să fie de nestăpânit durerea. Era ceva foarte, foarte acut”, a dezvăluit Dana Rogoz, conform Unica.

„Aveam în fiecare noapte coșmaruri. Aveam nevoie de această igienă a minții. Am tot avut nevoie de acest loc, această cale de a mă cunoaște”, a completat actrița.

Tatăl Danei Rogoz a murit în 2014 din cauza leucemiei

În plus, Dana Rogoz este de părere că terapia a ajutat-o să fie un părinte mai bun. Orele de consiliere au făcut-o să descopere rănile emoționale pe care le avea, așadar a putut lucra pentru a le ameliora și nu a ajuns să le proiecteze asupra propriilor copii.

„Mi-am dat seama că așa îmi dau șansa să fiu o mamă puțin mai bună. Un copil e oglinda ta. Tu ai senzația că știi cum vrei sau cum nu vrei să fii. Dar cred că e sănătos, cel puțin așa am simțit, să trec prin genul acesta de terapie, să trec prin procesul acesta de autocunoaștere, cu bune și cu rele și cu tot ce mai e prin mine, ca să nu le pun pe umerii lui, respectiv ei”, a dezvăluit actrița, în cadrul aceluiași interviu.

În mai 2014, tatăl Danei Rogoz, Cornel Rogoz, colonel în rezervă, a încetat din viață la vârsta de 60 de ani, în urma unei lupte cu leucemia.

Actrița a dezvăluit sincer că relația cu tatăl ei a fost distantă pentru o lungă perioadă de timp, mai ales după divorțul acestuia de mama ei. Cu toate acestea, timpul a trecut, iar actrița a avut puterea de a-și ierta părintele. 

Sursă foto:

Citește și:




PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton