; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aaadanagont3

Dana Gonț: „Cine nu are bucuria în suflet, nu o va găsi sub bradul de Crăciun”

22 December 2018

Realizatoarea emisiunii „Bonton' de la Digi 24, Dana Gonț (39 de ani), speră „să urmeze un an în care să avem mai puţine motive pentru care să ne dorim să plecăm din ţară'.

– Ce planuri aveți pentru Crăciun și Revelion?

Dana Gonț: Să mă îngraş. 🙂 Crăciunul este întotdeauna pentru familie, anul acesta nu va fi o excepţie. Chiar dacă lipsesc mult de lângă ai mei, am reuşit, de mulţi ani, să facem toate sărbătorile de Paşte şi de Crăciun împreună. Familia mea este una de mari bucătari şi mari mâncăcioşi, eu concurez cu ei doar la ultima parte. Cât despre Revelion, sunt genul de om care nu îl prea pregăteşte din timp, întotdeauna a apărut câte o idee bună pe ultima sută de metri. Sper să apară şi acum, pentru că eu nu dau o semnificaţie atât de mare acestei nopţi şi în plus sfârşitul de an e întotdeauna foarte agitat şi nu am timp să planific.

– Aveți tradiții personale în Ajun / de Crăciun, de Anul Nou?

Dana Gonț: Tradiţa de familie în Ajunul Crăciunului este să găsim mereu o metodă creativă de a ne primi cadourile. Într-un an am organizat totul ca pe o gală de premiere, cu nominalizaţi, cu categorii, în altul am făcut concurs de talente pentru Moş Crăciun. Este întotdeauna foarte amuzant şi face ca bucuria şi veselia să dureze mai mult. Iar de Anul Nou personal am o singur ritual pe care îl respect: să stau cel puţin două minute singură şi să îmi îndrept gândurile către Dumnezeu şi către oameni dragi pe care i-am pierdut.

– Care este amintirea cea mai dragă legată de sărbătorile de iarnă?

Dana Gonț: Amintirea cea mai dragă este legată de felul în care venea Moş Crăciun la mine. Dacă pentru toţi copiii Moşul lasă darurile sub brad, al meu Moş mi le punea sub pernă. Era ceva absolut magic pentru că evident eu îl pândeam şi încercam să stau trează şi să îl văd. Nu l-am văzut niciodată, nu l-am simţit, şi cu toate astea cadourile erau negreşit chiar sub perna pe care dormeam.

– Obișnuiți să dăruiți ceva anume de Sărbători celor apropiați?

Dana Gonț: Cred că cel mai mare cadou pe care ni-l putem face unii altora este să fim împreună, să avem parte de bucurie şi de armonie. E o vorbă care îmi place foarte mult: „Cine nu are bucuria în suflet, nu o va găsi sub bradul de Crăciun'. Bineînţeles că obişnuiesc să cumpăr cadouri şi le aleg cu grijă, ţinând cont de tot ceea ce ştiu despre preferinţele destinatarului.

– Ce vă doriți de la noul an?                       

Dana Gonț: Lista e lungă, pentru că ultimii doi ani nu au fost cei mai darnici pentru mine! Îmi pun multe speranţe în anul care vine. Dincolo de sănătate, care este cea mai importantă pentru oricare dintre noi, îmi doresc ca anul viitor să văd şi să am parte de mai multă bunătate şi iubire în jurul meu, să am mai mult timp pentru mine sau să călătoresc mai mult. Desigur, mai există şi alte dorinţe, dar ele sunt mai mult pentru sufletul meu.

– Ce le doriți românilor de sărbători?

Dana Gonț: Le doresc tuturor ca de sărbători să nu le lipsească nimic din ceea ce au nevoie cu adevărat. Iar pentru Anul Nou poate urarea nu este prea veselă, dar nu pot ignora situaţia din România care mi se pare din ce în ce mai tristă. Sper să urmeze un an în care să avem mai puţine motive pentru care să ne dorim să plecăm din ţară. Să avem parte de mai multă bună-credinţă şi bun-simţ pe scena politică, de implicare, să simţim că ne merge mai bine, să ne pese mai mult, să fim mai uniţi şi mai iubiţi.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare