Homepage  / Vedete româneşti

Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, reacții emoționante după moartea Deliei Budeanu. „Iubirea noastră va continua dincolo de această viață”

Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, reacții emoționante după moartea Deliei Budeanu. „Iubirea noastră va continua dincolo de această viață”
11

de Roxana Mirea,

Delia Budeanu, cunoscuta jurnalistă și personalitate a televiziunii, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă o mare tristețe în rândul celor care au cunoscut-o. Vestea morții sale a luat prin surprindere pe toată lumea, iar mesaje emoționante au fost transmise de fosta sa noră, Dana Budeanu, și de actuala noră, Cristina Săvulescu.  

Delia Budeanu a murit 

Delia Budeanu, una dintre cele mai respectate și cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române, a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024, înconjurată de întreaga familie. Fosta crainică avea 78 de ani.  

„Cu inimile pline de tristețe, vă aducem la cunoștință că iubita noastră mamă și bunică, Delia, a fost chemată la ceruri astăzi, 19 octombrie. Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre, dar ne alină gândul că va veghea asupra noastră de acolo de sus. 

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, 20 octombrie 2024, începând cu ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, unde va fi depusă până luni, 21 octombrie 2024. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova. Familia Budeanu vă mulțumește pentru gândurile bune și sprijin în aceste momente grele”, este mesajul familiei Budeanu, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, după moartea Deliei Budeanu 

Sâmbătă seara, Dana Budeanu, fosta noră a Deliei Budeanu, a reacționat după ce s-a aflat vestea trecerii în neființă a acesteia. Pe Instagram, Dana a publicat două postări, fiecare însoțită de o inimă neagră. Prima postare a fost un link către emisiunea „Profesioniștii”, moderată de Eugenia Vodă, în care Delia Budeanu fusese invitată, iar a doua a fost un link către un interviu din 2017, acordat de regretata jurnalistă pentru Qmagazine.  

Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, după moartea Deliei Budeanu  (9)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Și Cristina Săvulescu, actuala noră a Deliei Budeanu și soția lui Radu Budeanu, a avut o reacție emoționantă la vestea tristă. Creatoarea de modă a publicat pe rețelele sociale un set de fotografii de familie, în care Delia Budeanu apare alături de nepoți, oferind astfel un omagiu sensibil și personal pentru cea care a fost o figură importantă în viața familiei lor. 

Într-o zi vom dansa din nou împreună, dincolo. Acesta nu este un rămas-bun final, ci o promisiune că iubirea noastră va continua dincolo de această viață. Până ne vom revedea, te voi purta mereu aproape de inima mea, unde vei rămâne pentru totdeauna. Te iubesc, acum și pentru totdeauna”, este mesajul Cristinei Săvulescu. 

Dana Budeanu și Cristina Săvulescu, după moartea Deliei Budeanu  (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 11

Cine a fost Delia Budeanu 

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969. Între anii 1970 și 1998, a lucrat ca crainic de televiziune la TVR. Debutul său la postul național de televiziune a avut loc în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni care includeau concerte simfonice. 

Timp de aproape trei decenii, Delia Budeanu a fost o prezență solară pe micile ecrane, fiind binecunoscută pentru zâmbetul cu care întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune. 

După moartea soțului ei, Radu Budeanu, un renumit jurnalist de politică externă, specializat în niponologie și iranologie, Delia Budeanu s-a retras din viața publică timp de zece ani. 

În 2008, a publicat la editura Vremea volumul „Live”, care detaliază parcursul său ca prezentatoare de televiziune într-o perioadă extrem de sumbră. Între 2008 și 2012, Delia Budeanu a realizat emisiuni culturale la Antena 2 („Oamenii timpului nostru”) și la Money Channel („Întâlnirile Deliei Budeanu”). În vara acestui an, a publicat la Editura Curtea Veche cea de-a doua carte, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate.” 

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton