Homepage  / Vedete româneşti

Dan Negru dezvăluie formula perfectă pentru audiență. „În TV, secretul e să știi ce vor ochii care te urmăresc”. EXCLUSIV

Dan Negru dezvăluie formula perfectă pentru audiență. „În TV, secretul e să știi ce vor ochii care te urmăresc”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

Cu o experiență de 30 de ani în televiziune, Dan Negru, pe care îl vom putem vedea la Kanal D din 27 iulie,  prezentând un nou sezon al formatului „Tu urmezi!”, știe foarte bine cum să-și organizeze agenda. Căci, pe lângă emisiunile din România, prezintă formate și în Republica Moldova. Care este formula care aduce audiență?

Dan Negru a debutat pe micul ecran în anul 1994, la TVR. Au trecut 30 de ani de atunci, timp în care a prezentat zeci de formate, multe dintre ele înregistrând audiențe impresionante. Care este formula eficientă pentru micul ecran? Și cum merg afacerile sale dincolo de TV? Iată ce am aflat de la prezentatorul emisiunii „Tu urmezi!”, al cărei nou sezon va începe la Kanal D din 27 iulie!

„Tu urmezi!”, din nou pe post… ce vom vedea în noul sezon?

Aducem marfă pentru publicul isteţ de televiziune. Şi mai ales curajul celor de la Kanal D de a cuceri publicul ăsta. „Jocul cuvintelor” a facut-o deja, „Tu urmezi!” e din nou la TV, cu cel de-al doilea sezon, din 27 iulie, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 21:00. Şi pregătim şi “The Floor”, dar despre acesta vom reveni cu vesti la momentul potrivit.

Ținând cont de experiența ta, te mai poate surprinde ceva în desfășurarea unui format TV?

Formatul TV depinde de publicul căruia i se adresează. Important e să ai mereu în față publicul căruia i te adresezi pentru ca el evoluează sau involuează, mereu. Publicul show-urilor de acum 25 de ani e total diferit de cel de azi. Shakespeare spunea că o glumă bună nu depinde de gura care o spune, ci de urechea care o ascultă. Așa e în TV, secretul e să știi ce vor ochii care te urmăresc.

Care au fost provocările de această dată?

Mi-au plăcut mereu formatele ieftine care au devenit hituri. M-am specializat pe asta în ultimii 10-15 ani. Am avut șansa ca la începuturile mele în TV să am parte de formate mari și scumpe, cele aduse de domnul Lazarov. Miza lor a dispărut peste tot în lume. Acum, o postare în online poate să aducă mai mult public decât o ediție de show TV scump. Așa că provocarea în care cred mult e să faci dintr-un format care pare realizat fără costuri mari unul care să fie scump!

Care este formatul care ți-a dat cele mai mari bătăi de cap de-a lungul timpului?

Formatele pe care nu le-am făcut și la care m-am gândit mereu „cum ar fi fost dacă”.

În ce alte proiecte ești implicat acum? Dincolo de TV, cum se anunță această vară pentru tine?

E o modă văd să pari ocupat, eu nu sunt. Am timp de ai mei, am timp să mă ocup de emisiunile de la Kanal D, am timp să mă văd cu colegii din Moldova și să căutăm alte formate pentru ei și mai ales am timp si de vacanță. Nu vreau să par un tip ocupat pentru că nu sunt. Am învățat să pun preț doar pe lucrurile importante în viață.

dan-negru-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Dar cu agricultura? Citisem, la un moment dat, că ai investit în acest domeniu…

Agricultura e un pariu bun pentru viitor, cred mult în dezvoltarea puternică a României, cred ca în 5-10 ani va veni migrație masivă din vest spre est. Se vor inversa drumurile. 

Foto: Kanal D; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton