Homepage  / Vedete româneşti

Dan Negru este ajutat de un robot în platoul emisiunii sale. Cum arată noul asistent al prezentatorului

Dan Negru este ajutat de un robot în platoul emisiunii sale. Cum arată noul asistent al prezentatorului
10

de Cristina Țapu,

Dan Negru este cunoscut nu doar pentru emisiunile pe care le prezintă, ci și pentru faptul că are curajul de a spune lucrurilor pe nume, indiferent dacă opiniile sale nasc sau nu controverse. De această dată, Dan Negru a făcut o confesiune cu totul neașteptată fanilor!

Dan Negru are un asistent în platoul emisiunii pe care o prezintă – un robot

Dan Negru a dezvăluit fanilor că zilele acestea are ca ajutor în platoul emisiunii un asistent. Nu unul uman, ci un robot. Dan Negru a continuat apoi să vorbească despre digitalizare și impactul pe care îl are aceasta asupra modului în care ne ducem viața zi de zi.

„Filmez zilele astea cu un robot. Nu mă sperie roboții. Dimpotrivă! Inteligența artificială, roboții, dispariția cash-ului sunt fente, piste false după care am plecat toți! Adevărata problemă e că muzica, filmele, cărțile, actele toate sunt mutate de pe obiecte fizice (cărți, discuri, dosare) în servere și clouduri”, a fost mesajul pe care Dan Negru l-a scris pe contul personal de Facebook.

Dan Negru este îngrijorat din cauza procesului de digitalizare excesivă

Dan Negru este de părere că digitalizarea în exces poate să reprezinte o problemă și subliniază că este recomandat ca anumite documente să existe, în special, în formă fizică, nu stocate în vreun cloud digital.

„Bunicii mei au păstrat fizic actele de proprietate ale unui pământ cumpărat de ei în anii ‘30. Comuniștii l-au confiscat, dar cu ajutorul “hărțogariei”păstrate de ai mei, a cărților funciare păstrate fizic în arhive, au putut să îl recupereze.

dan negruIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Dacă era digitalizat, comuniștii ștergeau actul de proprietate din serverele pe care ei le-ar fi deținut și recuperarea era mult mai grea. Cărțile, partiturile muzicale, actele, proprietățile intelectuale vor dispărea fizic și se vor muta în servere, clouduri. De unde pot apoi să dispară, să fie interzise, modificate sau cenzurate. Libertatea gândului e degeaba fără libertatea de exprimare”, concluzionează Dan Negru.

Cu ce s-a ocupat Dan Negru înainte de a deveni om de televiziune

Înainte de a fi om de televiziune, Dan Negru a cochetat o perioadă cu contabilitatea. A abosolvit un liceu cu profil economic și, chiar înainte de a intra la facultate, s-a angajat în domeniu.

Înainte de a-și începe cariera în televiziune, el a fost contabil la Spitalul „Victor Babeș” timp de un an. În 1991, el a debutat în radio, lucrând la Radio Timișoara, și din anul 1994, a început să-și desfășoare activitatea la TVR.

El a câștigat notorietate prin emisiuni precum „Next Star”, „Te pui cu blondele”, „Ghicește vârsta”, „Batem palma”, „Fabrica de staruri”, „Plasa de stele” și multe alte titluri celebre în lumea televiziunii. Cea mai recentă adiție la portofoliul său este emisiunea „Jocul cuvintelor”.

Sursă foto: Kanal D – Instagram Dan Negru

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton