; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Daisy ridley_0

Daisy Ridley este în discuții pentru un nou proiect

11 December 2020

Daisy Ridley (28 de ani) e în discuții pentru a juca rolul lui Gertrude Ederle, prima femeie care a traversat înot Canalul Mânecii, informează deadline.com. 

 

Actrița cunoscută din franciza „Războiul stelelor' este deocamdată în discuții pentru rolul principal din ecranizarea cărții lui Glenn Stout, care descrie îndrăzneața reușită a lui Gertrude „Trudy' Ederle. Aceasta a fost prima femeie care a străbătut înot, în 1926, cei 38,8 km lățime ai Canalului Mânecii. 

 

Fiica unui măcelar german din Manhattan, Gertrude Ederle era o înotătoare profesionistă, medaliată cu aur la Olimpiada din 1924 când a hotărât să traverseze înot Canalul. Gertrude a fost ajutată în acest proiect ambițios de sora ei, Meg. Împreună, au croit un costum de baie din două piese, lucru nemaiauzit în 1920, când fustele aveau lungimea mai jos de genunchi, iar costumele de baie obișnuite arătau ca rochiile de vară de azi. Tot împreună au lustruit cu ceară ochelarii de protecție pe care urma să-i poarte Gertrude, ca să-i facă impermeabili. Toate acestea au ajutat-o împotriva valurilor, vânturilor și adâncurilor perfide, în lupta ei pentru a spulbera stereotipurile cu care femeile erau judecate de secole. La întoarcerea la New York, Gertrude a primit o panglică decorativă, două milioane de oameni au aplaudat-o, apoi lumea și-a văzut de treburi în continuare. 

 

Filmul „Young Woman and The Sea' ar urma să fie regizat de norvegianul Joachim Rønning, după un scenariu de Jeff Nathanson și să fie difuzat de platforma Disney+. Joachim Rønning a mai regizat „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar' (2017), pe scenariul lui Jeff Nathanson, dar și „Kon-Tiki' (nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2013) și „Maleficent: Mistress of Evil' (2019). 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare