; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Daiana Anghel prezintă “Marele Câştigător” la Antena 1

02 August 2010

Din toamnă, prezentatoarea Daiana Anghel şi instructorii sportivi Cori Grămescu şi Florin Uceanu vor ajuta 20 de români să scape de obezitate şi să se apropie de premiile de 50.000 de euro.

Pe la începutul anului, savuroşii Răzvan şi Dani de la „Neatza' (matinalul Antenei 1) dădeau sfoară în ţară anunţând că se caută persoane supraponderale care vor să slăbească.

Acesta a fost primul indiciu legat de noua emisiune pe care o va lansa, la toamnă, postul din Băneasa: varianta românească a reality-show-ului american „The Biggest Loser'. Cu versiuni în America de Sud, Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă, lumea arabă, Asia şi vreo alte şapte ţări europene, emisiunea a schimbat vieţi, oferind la final şi un premiu substanţial în bani.

Jos kilogramele!

Producţia autohtonă, „Marele Câştigător', mizează pe aceleaşi ingrediente: 20 de concurenţi (majoritatea având peste 120 kg şi peste dublul greutăţii lor normale), doi antrenori care să-i motiveze (Cori Grămescu şi Florin Uceanu), o prezentatoare care să-i facă simpatici publicului (Daiana Anghel), sesiuni de exerciţii, cântăriri săptămânale, eliminări şi premii în bani.

„Există de fapt două premii mari şi mai multe mai mici. Dacă e să adunăm valorile, totalul se ridică la vreo 50.000 de euro', spune Daiana.

Rolul blondei de la „În puii mei!' în noua emisiune este acela „de a îi apropia pe concurenţi de public, să-i ajut chiar să se cunoască mai bine pe ei înşişi. O parte grea a rolului este că nu trebuie să am simpatii, încerc să nu se vadă dacă unul îmi place mai mult decât altul, ca persoană, ca fire, eu trebuie să fiu ca un arbitru corect cu toţi'.

Filmările au început deja, Daiana spunând că se caută „un om mare în greutate, care să scape de această greutate, dar să rămână mare ca Om, ca voinţă, ca rezultat al unei munci de zile şi nopţi ca să-şi schimbe viaţa'.

Instructorii care schimbă vieţi

Cei doi antrenori, Florin Uceanu şi Cori Grămescu, ştiu cu ce se mănâncă un program de slăbit corect. „Este un show mulat pe meseria mea. Ştiam că pot şi că o să obţin rezultate foarte bune! Concret, eu fac programul de antrenament, regimul alimentar şi mă ocup şi de pregătirea lor psihologică, în sensul motivării lor', spune Florin, care lucrează cu Nicoleta Luciu de şase ani şi pe care a ajutat-o să slăbească cele 40 de kilograme acumulate în timpul sarcinii.

Cori ştie la fel de bine cum poţi slăbi eficient: a scăpat de 40 de kilograme în trei ani. Spune că s-a simţit onorată că profesioniştii din domeniu s-au gândit la ea.

„Mai apoi am simţit o responsabilitate uriaşă şi mi-am spus că dacă am posibilitatea să îi ajut pe concurenţi să îşi refacă sănătatea, atunci nici un efort din partea mea nu va fi prea mare.

Dincolo de conceperea unui program de antrenament şi a unui regim alimentar, în sarcina mea revine şi rolul de a-i învăţa să menţină acest stil de viaţă pe termen lung, de a-i învăţa să facă alegeri alimentare mai sănătoase şi cum să devină mai activi în viaţa de zi cu zi. Practic, dincolo de exerciţii, ei învaţă să îşi schimbe viaţa într-un sens pozitiv', spune aceasta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare