; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Unnamed

CYRANO, MON AMOUR – povestea celebrei comedii „Cyrano de Bergerac”, din 31 mai in cinema

27 May 2019

Cyrano, mon amour / Edmond este o călătorie inedită și amuzantă în Parisul Belle Epoque și urmărește povestea dramatizării de către tânărul Edmond Rostand a legendei scriitorului Cyrano de Bergerac și transformarea acesteia într-o comedie eroică în versuri.

Scris și regizat de Alexis Michalik, Cyrano, mon amour / Edmond este o adaptare cinematografică a piesei de teatru Edmond, al cărei autor este chiar regizorul filmului. 

Inspirat de celebrul film al lui John Madden, Shakespeare in Love, Alexis Michalik și-a dorit să spună fabuloasa poveste a genezei piesei de teatru „Cyrano de Bergerac', un succes formidabil la finalul secolului XIX (40 de bis-uri la prima reprezentație), care de-a lungul timpului a beneficiat de nenumărate adaptări în teatru, operă, balet sau film, cel mai cunoscut fiind cel al lui Jean-Paul Rappeneau, cu Gérard Depardieu în rolul principal.
Atât piesa de teatru, cât și filmul lui Michalik, s-au bucurat, la rândul lor, de un succes copleșitor în Franța, cucerind deopotrivă publicul și criticii de film și teatru.

În rolurile principale îi veți regăsi pe Olivier Gourmet (Constant Coquelin), colaborator constant al fraților Dardenne și câștigător al unui premiu pentru interpretare la Cannes (Le fils, 2002), Thomas Solivérès (Edmond Rostand), cunoscut publicului din The Intouchables (r. Olivier Nakache, Éric Toledano), și Mathilde Seigner (Maria Legault), sora cunoscutei actrițe și cântărețe Emmanuelle SeignerAlexis Michalik, autorul filmului, are, de asemenea, o scurtă apariție, în rolul scriitorului Georges Feydeau, rivalul lui Edmond Rostand.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare