Homepage  / Vedete străine

Cynthia Nixon a intrat în greva foamei. De ce protestează actrița din „Totul despre sex”

Cynthia Nixon a intrat în greva foamei. De ce protestează actrița din „Totul despre sex”
10

de Cătălina Matei,

Cynthia Nixon s-a alăturat unui grup de protestatari și face greva foamei în faţa Casei Albe. Ce a determinat-o pe actrița ce-i dă viață Mirandei în serialul „Totul despre sex” să recurgă la o măsură de protest atât de drastică.

Actriţa americancă Cynthia Nixon, cunoscută mai ales prin rolul său Miranda Hobbes din seria „Totul despre sex / Sex and the City” a intrat luni în greva foamei, în faţa Casei Albe, alături de alţi manifestanţi. Motivul? Protestatarii cer un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

„În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul”, a declarat Cynthia Nixon potrivit The Hollywood Reporter.

Actrița pe care o putem urmări în prezent în serialul „Epoca de Aur / The Gilded Age” pe HBO Max este cunoscută pentru implicarea ei în diverse cauze de-a lungul timpului. De altfel, ea a și candidat în 2017 pentru postul de guvernator al statului New York, însă a pierdut alegerile atunci.

La protestul început luni, în fața Casei Albe, actriței i s-au alăturat și alți activiști, care au anunțat că vor râmâne timp de 5 zile în greva foamei.

„Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden”, a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

Activists, US state legislators launch hunger strike in support of Gaza ceasefireIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

„Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal. Aceste morţi n-au nimic banal”, a adăugat Cynthia Nixon, care i-a cerut preşedintelui Joe Biden să dea dovadă de „empatie”.

„În calitate de mamă a unor evrei ai căror bunici sunt supraviețuitori ai Holocaustului, fiul meu mi-a cerut să folosesc orice voce pe care trebuie să o afirm cât mai tare posibil că niciodată din nou înseamnă niciodată din nou pentru toată lumea”, a spus Nixon, luni, în timpul protestului.

“And Just Like That” premiere-NYCIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 10

Cynthia Nixon are doi copii cu Danny Mozes, un profesor de limba engleză cu care a avut o relație din 1988 până în 2003. În prezent, actrița din „Totul despre sex / Sex and the City” este căsătorită cu activista Christine Marinoni. Cele două și-au oficializat relația în 2012 și au și un băiat împreună.

Din cele cinci zile alocate acestui protest, actrița în vârstă de 57 de ani va petrece doar două în fața Casei Albe, Cynthia fiind nevoită să se întoacă la New York pentru a continua filmările proiectului în care este implicată acum.  

Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton