Homepage  / Știri / Articole

Curcubeu dublu, apărut deasupra palatului Buckingham, la moartea reginei Elisabeta a II-a

Curcubeu dublu, apărut deasupra palatului Buckingham, la moartea reginei Elisabeta a II-a

de Alina Stoicescu,

Un fenomen care i-a impresionat și emoționat pe cei prezenți la palatul Buckingham, a avut loc pe cer chiar înainte să fie făcut anunțul oficial privind decesului reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

După ce timp de câteva ore a tot plouat, când norii au început să se risipească, deasupra palatului a apărut un rar întâlnit curcubeu dublu, care a fost imediat fotografiat de cei prezenți. La scurt timp a venit și anunțul morții suveranei, iar cei prezenți au început să fredoneze ”God save the Queen”.

Curcubeu și la castelul Windsor

Dacă la palatul Buckingham curcubeul și-a făcut apariția mai devreme, la castelul Windsor acesta s-a văzut la scurt timp după ce vestea tristă s-a anunțat. Nu la fel de spectaculos, dar cei care au fost martorii fenomenului, au fost la fel de emoționați.

Ambele curcubeie au fost surprinse atât în fotografii, cât și filmate, de lumea adunată pentru a fi aproape de locurile în care, timp de peste 70 de ani, Elisabeta a Doua a Marii Britanii, a fost regină.

CITEȘTE ȘI

Când va fi încoronat regele Charles al III-lea

A doua zi după moartea reginei, cunoscută drept D-Day+1, Consiliul de Accedere la tron se va reuni la ora 10.00 la Palatul St James pentru a-l proclama pe Prințul Charles drept noul suveran. Sute de persoane vor fi prezente, inclusiv șefa guvernului și miniștrii, care vor purta haine negre, în semn de doliu.

Prima întâlnire a lui Charles în calitate de rege cu prim-ministra şi cabinetul ei va avea loc la orele 15.30.

În ziua a patra, a cincea şi a şasea, prinţul Charles va face un tur în Regatul Unit în timpul căruia va asista la mai multe slujbe și se va întâlni cu diferiţi reprezentanţi oficiali care îi vor prezenta condoleanţe.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton