; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Simona maierean 1

„Curaj la feminin”, poveşti despre femei cu meserii masculine, în martie la TVR

06 March 2015

Sub numele „Curaj la feminin', veți putea urmări la TVR 1 o serie de reportaje despre femei cu meserii periculoase, care zilnic iau decizii definitive în domenii grele şi preponderent masculine. Prima ediţie din această serie se difuzează duminică, 8 martie, de la ora 15.40, iar protagonista ei este Simona Maierean, singura femeie din România care a zburat peste viteza sunetului, pilotând un avion Mig 21 Lancer.

simona-maierean-1

Femeile prezentate în seria „Curaj la feminin' au ales să se impună în zone în care întâlnim bărbaţi, ca de exemplu: prima româncă pilot pe supersonic, prima femeie în Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Sniper de elită sau femei care au ales meserii curajoase, cum ar fi comandant secund pe navă, mecanic de tren sau paraşutist. Sunt meserii „la genul masculin' care vor avea, pe măsură ce ponderea doamnelor în domeniile respective creşte, şi amprenta feminină.

Căpitanului Simona Maierean, pilot militar, i se mai spune „Supersonica', fiindcă a fost pilot de vânătoare şi este singura femeie din România care a zburat peste viteza sunetului. A uimit atunci o ţară întreagă. Avea doar 24 de ani.

„Lumea aviaţiei şi mediul acesta în care am lucrat m-au făcut să văd viaţa în culori chiar şi atunci când poate erau doar alb şi negru', spune Simona Maierean.

Emisiunea este preluată şi pe TVR HD, tot duminică, 8 martie, de la ora 20.00.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare