Homepage  / Recomandări

CUPA ROMÂNIEI: Cine transmite finala Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați

CUPA ROMÂNIEI: Cine transmite finala Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați

de Tavi Cojocaru,

Finala Cupei României, ediția 2023-2024, este una inedită: Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați. Corvinul este doar a doua echipă în ultimii 41 de ani care ajunge în finala Cupei din Liga 2. FC Baia Mare și Hermannstadt Sibiu au fost ultimele care au reușit această performanță.

Meciul are loc miercuri, 15 mai, de la ora 20:30 (în direct la Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1), la Sibiu, unde s-a disputat și finala de anul trecut, dintre Sepsi și U Cluj.

Corvinul, marea revelație a Cupei

Corvinul Hunedoara a fost marea revelație a actualei ediții a competiției, eliminând, pe traseu pe Petrolul și Sepsi (deținătoarea trofeului), depășite în faza grupelor, pe CFR Cluj, în sferturile de finală, după un succes entuziasmant, cu 4-0, și pe FC Voluntari, cu 3-1, în semifinale.

Corvinul avusese anterior doar două prezențe în semifinalele competiției. Este pentru prima dată când echipa fanion a orașului Hunedoara are șansa de a pune mâna pe un trofeu.

Singurul trofeu ajuns la o echipă din județul Hunedoara este tot Cupa, cucerită de Jiul Petroșani în ediția 1973 – 1974.

Antrenorul Florin Maxim visează să scrie istorie la Hunedoara și să aducă primul trofeu în palmaresul clubului Corvinul! De-a lungul anilor, Corvinul a lansat fotbaliști uriași, precum Michael Klein, Dorin Mateuț, Ioan Andone, Mircea Rednic, Romulus Gabor, Ioan Petcu, Ovidiu Hanganu, Bogdan Lobonț, dar n-a pus mâna pe niciun trofeu.

Acum, Florin Maxim se bazează pe nume mai puțin cunoscute precum Marius Lupu, Marius Coman, Daniel Pîrvulescu, Hrezdac sau Velisar. Niciunul n-are o cotă care să depășească pragul de 250.000 de euro!

Oțelul se îndoaie greu

Oțelul Galați, născută, ca și Corvinul, în umbra unui imens combinat metalurgic, are în palmares un titlu de campioană a țării (2010 – 2011) și Supercupa României (2011), dar îi lipsește Cupa. A mai jucat o singură dată finala, fix în urmă cu 20 de ani, în 2003-2004, când a pierdut în finala cu Dinamo, scor 0-2.

Cel mai bine cotat jucător din actuala echipă a lui Dorinel Munteanu este atacantul Alexandru Pop (1,2 milioane de euro), dar are și alță jucători importanți, precum Cisotti, Maciel, Zhelev, Teles.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton