Homepage  / Vedete româneşti

Cum se înțelege Mircea Căpățînă cu ceilalți investitori de la Imperiul leilor 2023. „Am avut mici hârjoneli în emisiune”. EXCLUSIV

Cum se înțelege Mircea Căpățînă cu ceilalți investitori de la Imperiul leilor 2023. „Am avut mici hârjoneli în emisiune”. EXCLUSIV
7

de Roxana Mirea,

Mircea Căpățînă, Cofondator & Director de Marketing SmartBill, este unul dintre noii investitori de la „Imperiul leilor”. Noul sezon este difuzat la Pro TV din 19 septembrie. Mircea Căpățînă ne-a povestit cum a reacționat atunci când i s-a propus să facă parte din acest proiect, dar și cât de bine se înțelege cu ceilalți Lei.  

Pe de altă parte, Mircea Căpățînă ne-a dezvăluit ce trebuie să aibă un concurent de la „Imperiul leilor” ca să-l convingă să investească. 

Mircea Căpățînă, pentru prima dată la Imperiul leilor

Cum ați reacționat atunci când vi s-a propus să fiți parte din acest proiect? 

Sincer, chiar mă gândisem la lucrul ăsta, mi-a sugerat cineva și am zis că ar fi distractiv și după aceea, chiar m-a sunat Marcel și zic: „Bă, nu se poate!” Am ezitat puțin, am stat, m-am gândit și am zis: „da, hai să facem treaba asta, că e ceva foarte mișto.”  

De ce ați ezitat? 

Cred că oricine când aude asta, că trebuie să fii la televizor în fața a milioane de oameni… E o expunere foarte mare și mi se pare că e musai să cântărești genul ăsta de decizie.  

Cum te înțelegi cu veteranii acestui show? 

Eu vorbesc în public des și nu am o problemă cu asta, dar să știi că atunci când i-am văzut pe veterani, așa cum le spui, am avut așa un mic șoc când am văzut cât de bine se descurcă. Adică vorbesc foarte cursiv și știu jocul, dar ne-am înțeles de minune. Acum suntem prieteni cu toții. Îi consider prieteni pe toți.

cum-se-intelege-mircea-capatina-cu-ceilalti-investitori-de-la-imperiul-leilor-2023.-am-avut-mici-harjoneli-in-emisiune.-exclusiv-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Mircea Căpățînă, despre relația cu ceilalți investitori 

Și v-au oferit ceva sfaturi atunci când ați început filmările? 

Nu, culmea că nu, nimeni. Cred că a ajutat asta. Până la urmă, nu vrei să fie ceva regizat. Ăștia suntem noi. Am mers într-un rol acolo, fiecare dintre noi, investitorii, cu personalitatea lui, cu business-ul lui și asta ofeream atât publicului, cât și oamenilor care veneau în fața noastră. N-a fost ușor.  

Cu care dintre lei rezonați cel mai mult? 

Nu pot să îți spun pentru că îmi place de toți în feluri foarte diferite și deja m-am întâlnit cu o parte din ei, așa ca prieteni. Sper să rămânem prieteni pe termen lung. Culmea, am avut niște mici hârjoneli acolo în emisiune, dar per total s-a legat o super prietenie acolo, între noi.  

Ce trebuie să aibă un concurent ca să vă convingă să investiți? 

Dacă vorbim de o sumă mare, să zicem niște sute de mii de euro, trebuie să fie niște lucruri. E spiritul ăla de antreprenor, să vezi că are zvâcul ăla, că face lucruri, nu doar că povestește că la un moment dat se va întâmpla nu știu ce și, neapărat, să aibă un istoric business-ul respectiv. Adică investești și în afaceri. E aproape impropriu spus afaceri… În idei, care încă nu au clienți, nu au venit, dar sunt foarte reticent la asta. Pentru sume mai mari, pentru mine, este foarte important să fie un business care produce ceva și care are nevoie de gaz pe foc și nu să vii tu acolo să pui piatră de temelie pentru că tu, prin rolul de investitor, vrei să investești în ceva care deja funcționează, nu să construiești tu, că așa îți faci propriul tău business de la zero dacă vrei să pui piatră de temelie. Nu vrei să fi co-fondator, nu vrei să fi antreprenor în business-ul altcuiva, vrei să fii investitor.  

Mircea Căpățînă, sfat pentru un afacerit la început de drum

Ce sfat aveți pentru cineva care are o sumă de bani și își dorește o afacere? 

Eu cred că e greșit să ai o sumă de bani și să începi să cauți idei de business. Nu spun că nu funcționează, doar spun că șansele sunt mai mici decât în cazul celor care văd o nevoie, înțeleg nevoia respectivă. Au fost și business-uri în care am investit la Imperiul leilor. Prima dată când am auzit, am zis: „Aoleu, intră ăștia într-o piață super aglomerată, unde sunt niște coloși”, după care am înțeles că ei aveau experiență exact în domeniul respectiv, în business-ul respectiv. Adică ei rezolvau o nevoie pe care o aveau, știau perfect ce fac. E mai ușor să faci asta și să atragi bani decât invers, să pleci cu niște bani și să începi să cauți idei de afaceri. De exemplu, eu vreau o afacere și îmi vine ideea să fac o cofetărie, dar eu nu știu nimic despre domeniul ăsta. Chiar dacă ai bani, ai toate șansele să eșuezi pentru că pui, cum se spune, carul înaintea boilor și nu se face asta. 

Asemănare între Mircea Căpățînă și un actor celebru

Știați că aveți un frate geamăn celebru? Vi s-a mai spus că semănați cu un actor celebru? 

Da, 10 persoane mi-au spus că semăn cu Alec Baldwin. În New York, a venit o chelneriţă după mine, pe stradă, și a crezut că sunt Alec Baldwin, pe lângă faptul că sunt cu 30 de ani mai tânăr.  

V-a cerut un autograf? 

Nu mi-a cerut un autograf când a înțeles că nu sunt Alec Baldwin.  

Mie mi se pare că semănați cu Jeremy Renner. 

Să-l caut și eu pe Google. Ah, nu e rău. Deci e de bine. Cu băiatul ăsta ți se pare că semăn? Bine, atunci primesc, că e cool. Nu-l știam. 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton