Homepage  / Advertorial

Cum să îmbunătățești securitatea la bloc, ca administrator?

Cum să îmbunătățești securitatea la bloc, ca administrator?

de Redactia Tvmania

Dacă administrezi un bloc de apartamente, este esențial să menții clădirea sigură pentru toți locatarii, indiferent de oră. Deși există mai puține puncte de acces într-un bloc de locuințe, tot este necesar să acorzi atenție securității. Iată câteva modalități prin care poți îmbunătăți securitatea la bloc. 

Inspecție periodică

Administratorii de bloc ar trebui să inspecteze periodic proprietatea, concentrându-și atenția pe uși, ferestre, încuietori și garduri. Orice problemă detectată ar trebui remediată cât mai repede, pentru a evita vulnerabilitățile de securitate. 

Interfon

Pentru un plus de securitate la intrarea comună în bloc, este indicat să instalezi un interfon. Acesta va permite doar accesul persoanelor care dețin cheia. Astfel, vei preveni pătrunderea în bloc a persoanelor care nu locuiesc acolo. Interfoanele Electra te pot ajuta să creezi un spațiu sigur pentru toți locatarii. 

Poți chiar opta pentru un interfon prevăzut cu o cameră video, pentru un plus de siguranță la intrarea în bloc. 

Ușa de la intrare sigură

Ușa de la intrarea în bloc ar trebui să fie sigură și stabilă. Este indicat să verifici periodic încuietoarea și să vezi dacă ușa se închide bine. Optează pentru o ușă puternică, masivă, dar ușor de deschis, în cazul unei situații de urgență. 

Iluminat cu senzor de mișcare

Investiția într-un sistem de iluminare modern, cu senzor de mișcare, va crește senzația de siguranță a locatarilor și va reduce riscul de activități infracționale. De asemenea, un sistem bun de iluminare va face imaginile video mai clare.

Este indicat să iluminezi adecvat zonele comune, preferabil cu becuri de tip LED și senzor de mișcare. Astfel, vei păstra și factura la electricitate la un nivel minim. Zonele de interes sunt holul de la intrare, parcarea și zonele de trecere. 

Sistem de supraveghere video

Dacă ești preocupat de siguranța din bloc, poți lua în calcul instalarea unui sistem de supraveghere video. În cazul unei spargeri, camerele video vor detecta infractorul inclusiv pe hol, în parcare, la intrarea în bloc sau la ieșiri. Imaginile obținute vor putea fi trimise, apoi, autorităților. 

Reparații

Este indicat să repari cât mai repede încuietorile defecte, becurile stricate, eventualele probleme ale sistemelor de securitate, inclusiv camere video, să înlocuiești geamurile sparte etc. 

Implicarea locatarilor

Solicitarea ajutorului locatarilor poate fi un avantaj enorm pentru un administrator. Este recomandat să rogi vecinii să fie cu ochii și urechile în patru, în ceea ce privește accesul în bloc, precum și activitățile neobișnuite. 

Solicită feedback din partea locatarilor cu privire la preocupările lor legate de siguranța din bloc. Roagă-i să îți spună dacă observă activități suspecte și să îți aducă la cunoștință dacă un bec trebuie înlocuit, dacă s-a stricat camera video etc. 

De asemenea, dacă vei cultiva un sentiment de apartenență și comunitate, vei avea o siguranță mai bună. Pentru a suda comunitatea, este indicat să organizezi întâlniri și evenimente online și offline. 

În plus, poți colabora cu alți administratori din zonă, pentru a împărtăși informații despre activitatea infracțională. Mai mult, vă puteți coordona eforturile, pentru un plus de securitate în cartier. 

Ferestre antiefracție

O idee foarte bună pentru un plus de siguranță este să instalezi ferestre antiefracție la parter și la primul etaj. 

Poți opta pentru ferestre din termopan triplustratificat și bare metalice de protecție. Deoarece modifică aspectul clădirii, va trebui să vorbești cu toți locatarii și să obții autorizațiile necesare. 

Discreție

Roagă vecinii să nu facă public pe rețelele sociale, atunci când pleacă în vacanță. Orice informație măruntă poate crește riscul ca apartamentul să fie spart. 

Cu toții merităm să ne simțim în siguranță în propria locuință. Dacă adopți câteva metode de a crește siguranța la bloc, vei crește satisfacția locatarilor și vei reduce probabilitatea de incidente (distrugeri, probleme legale, plângeri etc). Pregătindu-te din timp, vei reduce din stres și din efortul pe care l-ai depune, dacă unul din locatari ar fi prădat. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton