Homepage  / Advertorial

Cum să alegi oglinda potrivită pentru baia ta

Cum să alegi oglinda potrivită pentru baia ta

de Redactia Tvmania

Indiferent de dimensiunea spațiului și de stilul de amenajare, oglinda este un element care nu are cum să lipsească din nicio baie. Alegerea modelului potrivit se face după o serie de criterii, în funcție de preferințele personale dar și de necesitățile pe care spațiul le impune.

Pentru a-ți ușura munca, îți arătăm care sunt aspectele pe care trebuie să le ai  în vedere pentru a fi sigur că ai ales cea mai bună oglindă pentru baia ta.

Ce dimensiune este cea mai potrivită

Dimensiunea oglinzii se alege raportându-te la cea a chiuvetei, deasupra căreia va fi instalată. Astfel, oglinda nu ar trebui să fie mai lată decât chiuveta, iar modelul ideal este cel cu o lățime egală cu cea a chiuvetei. Între cele două elemente va exista astfel o simetrie și se vor alinia perfect, ceea ce va oferi un aspect mai plăcut băii.

Regula poate fi ignorată în cazul în care te hotărăști să montezi o oglindă mare, care ar trebui să acopere tot peretele din spatele chiuvetei. O astfel de soluție se recomandă mai ales în cazul băilor mici, pentru că oglinda amplifică senzația de spațiu.

Ce înălțime trebuie să aibă

Tot pentru a păstra proporțiile, o oglindă nu ar trebui să fie mai înaltă decât nivelul la care este montată chiuveta. De asemenea, distanța dintre marginea superioară a oglinzii și tavan trebuie să fie de circa 10-15 centimetri, asta în cazul în care nu ai optat pentru o oglindă mare, care poate acoperi tot peretele.

Foarte important este nivelul la care amplasezi oglinda, pentru că degeaba aceasta este una înaltă dacă nu îți poți zări decât fruntea în ea. În acest sens, trebuie să iei în considerare înălțimea celor care vor folosi oglinda, dar te poți raporta și la înălțimea medie a unei persoane. Astfel, femeile au o înălțime medie de 1,65 metri, iar bărbații de 1,78 iar oglinda ar trebui plasată la un nivel corespunzător lăsând un spațiu de câțiva centimetri deasupra chiuvetei.

Oglindă simplă sau cu ramă

Această opțiune ține de preferințele personale și de stilul de amenajare al băii, însă majoritatea optează pentru oglinda simplă. Argumentele sunt prețul mai accesibil și adaptabilitatea la orice stil de amenajare. O astfel de oglindă este mai greu de montat și trebuie să fie lipită de perete pentru a nu lăsa să se vadă șuruburile cu care este prinsă.

Dacă vrei să oferi băii un aspect mai elegant și sofisticat, poți alege o oglindă cu ramă, însă ai grijă ca materialul acesteia să fie rezistent la umiditate. Cel mai bine e să alegi o oglindă cu ramă de ceramică, într-o nuanță care să se asorteze cu cea a faianței.

Oglindă cu sistem de iluminare și dezaburire

Prezența unei oglinzi într-o încăpere presupune și o bună iluminare, astfel încât aceasta să poată fi folosită conform scopului căruia îi e destinată. Dacă baia este slab luminată natural, este recomandat să îți montezi o oglindă cu sistem de iluminare propriu. Și dacă tot faci o investiție, poți adăuga încă o opțiune de mare ajutor și anume un sistem de dezaburire. Oglinda cu sistem de iluminare și dezaburire îți oferă permanent condiții optime de vizibilitate fără a fi nevoie să o ștergi de fiecare dată după ce faci duș.

Oglindă cu spațiu pentru depozitare

Este o soluție ideală pentru băile mici,care nu îți permit să amenajezi un dulap ca spațiu de depozitare. În acest caz oglinda este montată pe ușa unui dulap suspendat care poate fi amplasat deasupra chiuvetei, având astfel un dublu rol.

Nu trebuie să uităm nici de forma oglinzii, însă la acest capitol ai libertate totală de a alege orice model care ți se pare potrivit, de la oglinzi dreptunghiulare, la cele pătrate, rotunde sau ovale.  

Sursa foto: unsplash.com

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton