; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cum s a reinventat Anca Țurcașiu, după pandemie și divorț. Ce face acum actrița

Cum s-a reinventat Anca Țurcașiu, după pandemie și divorț. Ce face acum actrița

20 May 2021

Anca Țurcașiu nu a lăsat nici pandemia, nici divorțul prin care a trecut recent să îi strice planurile de viitor. Actrița de 51 de ani s-a reinventat profesional în această perioadă grea și reușește astfel să fie ocupată și mulțumită de decizia luată, scrie Libertatea.ro.

Pandemia a însemnat pentru Anca Țurcașiu, la fel ca pentru multe alți artiști din România, fie ei actori sau cântăreți, faptul că nu a mai putut urca pe scenă. Actrița a mărturisit recent că a trăit „cu-adevărat un șoc psihologic'.

„M-a trezit pandemia. Brusc, m-am pomenit că nu mai aveam meserie: teatrele, sălile de spec­tacole se închiseseră… „Eu ce fac acum? Pentru că nu ştiu să fac altceva.' Am fost ca un pianist că­ruia, peste noapte, i s-a luat pianul! A fost cu-ade­vărat un şoc psihologic! Un șoc pe care însă l-am depășit și, practic, am izbutit să iau viaţa de la capăt', a declarat ea pentru Formula As.

Anca a mărturisit că a trecut mai ușor peste perioadele dificile pentru că a fost ajutată în acest sens de apropiații săi. De ajutor a fost însă și felul ei de a fi. 

„Spre norocul meu, am avut ală­turi oameni care m-au sprijinit foarte mult: copilul meu, tatăl meu şi câţiva prieteni adevăraţi. Dar m-am ajutat şi singură, prin atitudinea mea „mili­ta­ră', rigu­roasă şi curajoasă, fără teamă în faţa provocărilor. M-am născut cu o genă puternică'.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Anca Turcasiu (@ancaturcasiu)

În pandemie, Anca recunoaște că a reușit să aibă mai mult timp pentru ea, așa că s-a pus serios pe citit. Așa a inventat un curs online dedicat exclusiv elevilor de gimnaziu și liceu.

„Eu sunt dispusă ori­când să învăţ lucruri noi, sunt dispusă să fac orice ca să pot să trăiesc şi să merg mai departe. Aşa că şi acum, deşi mi s-a interzis, mi s-a furat meseria pe care am făcut-o treizeci şi cinci de ani, n-am stat să plâng în pernă şi nu m-am lăsat învinsă de deznădejde. M-am apucat şi, vreme de trei luni, am studiat douăzeci de cărţi. Apoi, în baza informaţiilor învăţate de acolo, am inventat un curs de „Arta conversaţiei şi ţinuta în societate', dedicat, deocamdată, elevilor de gimnaziu şi de liceu, curs pe care am început să-l predau online.', a spus artista pentru aceeași sursă.

Totodată, pentru că și-a dat seama că iubește meseria de pedagog, Anca Țurcașiu a făcut și cursuri, totul ca să predea mai apoi în școli particulare.

„Aşa, m-am reinventat pro­fesional! Eu oricum iubind foarte mult activitatea de pedagog: o practic de… nici nu mai ştiu când! De fapt, toată viaţa, în paralel cu cariera artistică, am lucrat şi cu copiii. Am făcut inclusiv un curs de for­mator, astfel încât am dreptul legal, „cu acte în regulă', cum se spune, să predau în şcoli particulare. Apoi, când s-a putut, am reluat şi cursurile pe care le predau de mulţi ani la grădiniţa mea şi, la un moment dat, am iniţiat şi un alt curs, în­tr-un program de after-school.', a mai adăugat ea.

Pe lângă aceste cursuri, Anca Țurcașiu a absolvit și o școală de design de interior. Iar de curând, a încheiat primul proiect: amenajarea casa unor clienți.

„Am dreptul să practic această profesie oriunde în România şi în Europa. Însă, până acum, îmi exersasem imaginaţia, în domeniul ăsta, doar în beneficiul prietenilor. Abia de curând am încheiat primul proiect de design de interior, ca profesionist.', spune ea pentru formula-as.ro.

La muzică și la actorie nu va renunța prea curând: nu spune „adio' concertelor.

„Nu, nu am renunţat la muzică, pentru că muzica nu e pentru mine doar o meserie, este o chemare, este ceva care ţine de sufletul meu.', a mai dezvăluit Anca Țurcașiu.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare