; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

F30B0036

Cum petrece Crăciunul, Paul Surugiu – Fuego: „Încerc mereu să surprind fiecare clipă”

25 December 2020

Ce moment mai bun pentru o întâlnire cu FUEGO, pe numele său Paul Surugiu, decât preajma Sărbătorilor? Artistul ne-a povestit ce planuri are de Crăciun. Și evident pregătește surprize pentru emisiunea lui de la TVR 2.

 

V-ati facut planurile deja pentru anul viitor?

 

 

 

Ar fi un pic ciudat să-mi fac planuri mărețe pentru anul care vine. Nu se știe nimic, iar vremurile acestea mi-au adus și mie, ca și celorlalți, nesiguranțe, instabilitate și de ce nu, un fel de tristețe. Dar nu mă las și încerc, pe cât se poate, să mă reinventez, să țin permanent aprins contactul cu publicul meu, să le ofer daruri muzicale și alte surprize! Astfel, din prima zi a anului vor apărea două proiecte speciale – primul este o piesă pe care o voi cânta în premieră în noaptea de Revelion, în Fuegovelionul, de la TVR 2, care începe la ora 23.40. Cântecul este compus de celebra Luminița Dobrescu și are un aer de șlagăr, fix în stilul meu. Al doilea proiect este deja în altă zonă și va avea premiera tot în noaptea dintre ani, la TVR 2. Este vorba despre un duet atipic, modern, pe o piesă superbă compuză de Șerban Cazan, împreună cu frumoasa LORA. Am gândit împreună ceva interesant și sigur va fi pe placul vostru. 

Apoi am alte cântece pregătite pentru anul care vine, pentru zona de online, am emisiuni, la radio și tv și de ce nu, sper să pot susține concertul meu pop simfonic pe care l-am amânat de trei ori până în prezent. L-am reprogramat pentru 21 mai 2021, la Sala Palatului, unde ar trebui să cânt alături de peste 150 de artiși pe scenă, cu Orchestra Metropolitană București și Corul Accoustic, dirijate de Daniel Jinga! 

 

  • De Sarbatori unde veti petrece? 

 

Alături de oameni dragi, acasă, cu gândul la publicul meu drag și la concertele de Crăciun din alți ani. Încerc să respect regulile și să am grijă cât mai mare la interacțiuni și la locurile în care merg.  Tocmai de asta, alături de echipa mea, am pregătit programe speciale la TVR 2, la care sper să vă uitați și care să vă facă sărbătorile mai liniștite. Pe 25 decembrie, petrecem Crăciunul la Palat, cu o ediție specială, regală, de la ora 13.30, la TVR 2! Cei care vor colinda alături de mine și vor aduce veselia în casele românilor, de Crăciun sunt Irina Loghin, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Ovidiu Komornyik, Valeria și Traian Ilea, Sanda Ladoși, Margareta Clipa și Vlad Crețu!

Show-ul va fi unul elegant, plin de efervescență și o stare de bine, numai bună pentru prima zi de sărbătoare! Totodată, în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, în cadrul emisiunii “DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, vă puteți delecta cu momente cu totul speciale, colinde și atmosferă de sărbătoare, cu mine și cu Paula Seling, Steliana Sima, Tania Popa, Maria Gheorghiu și Alesis!

Iar noaptea dintre ani o veți putea petrece tot la TVR 2, în FUEGOVELION, un program plin de vedete, de muzică bună, de atmosferă de sărbătoare și multe surprize. Mari nume vă vor intra în case, de la ora 23.40 până târziu în noapte! Printre mulții invitații se numără Matilda Pascal Cojocărița, Ionuț și Doinița Dolănescu, Lora, Elena Gheorghe, Irina Loghin, Mirabela Dauer, Anna Lesko, Anastasia Lazariuc, Paul Ananie, Andreea Haisan, Oana Tomoioagă, Gabriel Dumitru, Alexandru Brădățăn, Marcel Pavel, Gabriel Dorobanțu, Raoul, Sofia Vicoveanca, Marina Florea, Laura Lavric, Jean Paler, Alesis, Constantin Enceanu, Mioara Velicu! 

  • Pentru ca suntem in luna cadourilor, ce va doriti de la Mos Craciun?

 

Mereu mi-a plăcut povestea cu Moșul. Între timp am crescut și-am înțeles că mare parte din dorințele noastre ajung să se îndeplinească dacă punem umărul la înfăptuirea lor. În general, eu îmi doresc lucruri și fapte pe care cumva sunt sigur că le pot duce la final. Dar poate că anul acesta, puțin mai egoist, aș vrea ca oamenii, la modul general, să fie mai puțin înverșunați. Aș vrea pentru mine inspirație și forță de muncă. Aș vrea la fel de multă determinare ca și până acum, ca să pot evolua, ca să fac lucruri frumoase și să ofer arta mea celor care o apreciază. Nu vreau să mă iubească toată lumea și nu mi-am dorit asta niciodată. Cred că fiecare artist are locul lui, are publicului lui și poate face în așa fel încât să ofere celor din jur parte din bucuria sa. Aș vrea mai multă răbdare pentru mine, sănătate și de ce nu, forță ca să depășesc și momente mai complicate. Lucruri materiale nu-mi doresc. N-am pus niciodată accentul pe asta. Mereu am considerat că cele mai frumoase daruri sunt gesturile, intențiile bune, gândul pozitiv și bucuria de a fi lângă cineva drag. 

 

  • Aveti anumite traditii pe care le respectati an de an? 

 

Unele dintre cele la care țineam s-au mai pierdut pe parcurs, dar totuși nu există Crăciun fără sarmale și piftie. Ele-s literă de lege la masa de Crăciun, lângă friptura de porc sau preparatele tradiționale și desigur, nelipsitul cozonac cu mac, specifin zonei Ardealului. Faptul că am fost mereu pe drumuri, de 14 ani, în preajma Crăciunului, m-a făcut cumva să renunț la anumite obiceiuri, dar chiar și așa, de Crăciun, întotdeauna, îmi decorez casa de sărbătoare, cu o mulțime de accesorii. Și totul devine un fel de mic orășel al Crăciunului, cu nenumărate frumuseți adunate de prin lume, prin toate colțurile în care am reușit să ajung până în prezent. De colindat, o făceam permanent la scenă și cred că asta e de fapt tradiția pe care o respectam cu rigurozitate, an de an, din 2006, în luna decembrie. Anul acesta am întrerupt-o! În rest, încerc mereu să surprind fiecare clipă și să mă bucur de cei dragi mie! 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare