; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Irina Margareta Nistor

Cum obișnuia să petreacă Irina Margareta Nistor de 1 Mai

01 May 2018

Ziua de 1 Mai are o semnificație specială pentru Irina Margareta Nistor, prezentatoarea emisiunii Cine COOL' de la Happy Channel. Îndrăgitul critic de film păstrează momente emoționante, din această zi, petrecute în perioada copilăriei.

Înainte nu-i dădeam prea mare atenție, respectam doar obiceiul franțuzesc de a oferi mărgăritare/ lăcrămioare, care să aducă noroc și care cresc la noi în grădină, încă de când s-a construit casa, din 1939. O singură dată, când eram foarte mică, îmi amintesc că m-a luat tata la o defilare și m-a purtat pe umerii lui, drept pentru care, pentru prima dată, am văzut lumea de… sus. Mai ales că el era și înalt. Ori de câte ori descopăr într-un film o scenă similară, cu un copil purtat în cârcă, mă înduioșează teribil și regret nespus că n-avem o poză. În copilăria mea, în familia mea, nu exista 1 Mai băgat în seamă. Oricum el era sărbătorit, în mod absurd, ca ziua muncii (care să nu depășească 8 ore), dar NU se lucra. Se sărbătorea prin „nemuncă', cu mici și bere, altfel greu de procurat, dar după care nu ne dădeam în vânt', a povestit Irina Margareta Nistor.

Anul acesta, de 1 Mai, filmele nu vor lipsi din programul Irinei Nistor. În mod sigur nu ieșeam la iarbă verde, ci cel mult la cinema, ceea ce voi face și anul acesta, cu două filme din Festivalul de Film American Independent, AIFF, unde de la 17.30, am de prezentat o minunăție de peliculă – „Wonderstruck' (din competiția de anul trecut, de la Cannes) și de la 20.30 am să merg la MȚR, la cel mai recent film al lui Woody Allen – „Wonder Wheel'. Prin urmare o sărbătorire ideală și racord cu faptul că 1 Mai s-a ținut prima dată la Chicago, deci în SUA (în memoria victimelor unei greve la 1889, la Congresul Internaționalei Socialiste. O conotație de rău augur)', a adăugat prezentatoarea.

În fiecare duminică, de la ora 15.30, la Cine COOL', Irina Margareta Nistor aduce în fața telespectatorilor invitați de seamă din lumea cinematografiei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare