; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Giulia Nahmany Love be design making of 5

Cum le-a schimbat Giulia Nahmany americanilor părerea despre România

15 October 2014

Giulia Nahmany, interpreta rolului principal în filmul Love by Design', a întâmpinat ceva probleme atunci când i-a anunțat pe cei care formau echipa de specialiști de peste ocean că aveau să se mute, preț de câteva săptămâni bune, în România. Conform scenariului, o mare parte din acțiunea filmului se derula în țara noastră, astfel că filmările s-au mutat de la New York în inima Transilvaniei și la București.

[Not a valid template]

Am întâmpinat unele greutăți pentru că nu se știa nimic despre România din punct de vedere cinematografic. Toți erau puțin temători la început, însă, odată ajunși aici, s-au simțit ca acasă și mulți dintre ei au rămas și după ce s-au finalizat filmările. În primul rând nu știau exact unde este localizată România, o asociau cumva cu Rusia. Când le-am povestit că noi suntem latini de fapt au fost foarte surprinși. Asta l-a cucerit pe regizorul Michael Damian, el fiind italian la origini. S-a simțit foarte legat de țara noastră. Mi-a mărturisit că în România se simte la fel de bine ca atunci când merge în vizită în Italia și descoperea treptat multe asemănări între noi și italieni.

Cred că cel mai mult au fost impresionați de peisajele frumoase din Sighișoara, Saschiz și Biertan și de căldura oamenilor de acolo. Primele filmări le-am făcut acolo, așa că acesta a fost practic primul contact cu România, iar timpul petrecut în Sighișoara i-a marcat. Povesteau frecvent despre această experiență. Cel de-al doilea lucru a fost cu siguranță mâncarea noastră tradițională, erau surprinși de cât este de gustoasă și au încercat tot, de la sarmale cu mămăliguță la papanași, musaca etc.

Mi-e greu să spun că le-a displăcut ceva în mod deosebit… Dacă mă gândesc mai bine, au fost șocați de cât de mult se fumează în România, că se poate fuma aproape oriunde și că majoritatea românilor fumează. La ei, lucrurile stau cu totul altfel și nu agreeau mirosul de țigară pe platourile de filmare. O mare parte din echipa de filmare a fost din România, casting-ul a fost făcut de o agenție din Londra, iar postproducția a fost realizată integral în America. A fost un fel de colaborare româno-americano-britanică, spun asta și pentru ca am avut câțiva actori britanici în distribuție', declară Giulia Nahmany.

Giulia Nahmany interpretează rolul principal în comedia romantică “Love by Design”, o coproducţie româno-americană, care a fost filmată în Bucureşti, New York și în localități din Transilvania precum Sighişoara, Saschiz şi Biertan.

Giulia joacă rolul lui Danielle Luca, o tânără a cărei viaţă se schimbă rapid când Vivien Thompson, al cărei rol este jucat de Jane Seymour, redactorul-şef al unei faimoase reviste, Beguile, din New York, o concediază din postul de fashion editor, ea fiind nevoită să se întoarcă acasă, în România, unde porneşte într-o călătorie de redescoperire, ajungând ulterior o femeie puternică, celebră și apreciată în domeniul modei.

Din distribuție fac parte și Jane Seymour, actrița renumită pentru rolul său din serialul 'Dr. Quinn', iar regia este semnată de Michael Damian, cel care a jucat în renumitul serial Tânăr și neliniștit'.

Filmul “Love by Design” pune în valoare România la nivel internațional prin locurile superbe în care a fost turnat și va fi lansat în cinematografele din România pe 31 octombrie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare