Homepage  / Advertorial

Cum îţi creezi propria oază de relaxare acasă: 10 sfaturi smart

Cum îţi creezi propria oază de relaxare acasă: 10 sfaturi smart

de Redactia Tvmania

Acasă trebuie să fie locul unde îţi găseşti liniştea, stare de bine, unde creezi, te bucuri de hobbyuri şi de clipe frumoase cu cei dragi. Bineînţeles, tu şi cei dragi aduceţi bucuria într-un astfel de spaţiu, însă trebuie să ştii că şi decorul poate contribui. Organizarea, amenajarea şi delimitarea spaţiului contează când vrei să faci din casa ta o adevărată oază de relaxare.

Iată 10 sfaturi smart ca să te bucuri de relaxare şi calm la tine acasă:

Scapă de obiectele pe care nu le foloseşti

Primul pas către o casă ce inspiră relaxare şi stare de bine este organizarea. Aruncă sau donează obiectele pe care nu le mai foloseşti, fie că e vorba de un birou sau o comodă TV, fie că e vorba de cărţi sau haine. Un mediu organizat şi curat poate să contribuie la starea ta de bine acasă.

Foloseşte tapet

Tapetul te poate ajuta să transformi atmosfera din casa ta. Optează pentru modele care te inspiră şi care nu încarcă foarte tare spaţiul. Spre exemplu, modelele în nuanţe pastelate sau inspirate de natură se număra printre cele mai bune alegeri. Poţi să aplici tapetul pe cont propriu sau să apelezi la un specialist, în funcţie de nivelul tău de pricepere.

Ia în considerare să aplici tapet doar pe un singur perete dintr-o încăpere, iar restul pereţilor să îi vopseşti în culori neutre. De asemenea, nu uita să asortezi tapetul cu mobila din dormitor, living sau birou, în funcţie de camera unde alegi să-l instalezi.

Păstrează ordinea

Când păstrezi ordinea, ai toate şansele să te bucuri de linişte şi relaxare, orice fel de activitate ai întreprinde acasă. Găseşte un loc potrivit pentru toate tipurile de obiecte, foloseşte cutii de depozitare şi nu te grăbi să cumperi prea multe lucruri, mai ales dacă nu ştii sigur că le vei folosi sau că îţi sunt utile.

Depozitează eficient

O casă ordonată, aerisita şi care te îmbie la relaxarea înseamnă depozitare eficientă pentru toate obiectele, de la haine şi până la cărţi. Foloseşte coşuri de depozitare, rafturi, etajere şi compartimentează dulapurile în funcţie de nevoile tale. În acest fel, te vei bucura de ordine fără prea mari bătăi de cap.

Alege mobilier minimalist

Mobilierul minimalist este perfect dacă îţi doreşti un spaţiu ce inspiră calm, aerisit şi bine organizat. Cauta piese simple, de la mobilă pentru dormitor şi până la cea pentru bucătărie sau living. Aminteşte-ţi că nu ai nevoie de prea multe piese de mobilier pentru o casă completă. Spre exemplu, o mobilă pentru dormitor alcătuită din dulap, noptiere şi pat va fi suficientă pentru o încăpere funcţională şi frumos decorată.

Purifică aerul

Acasă devine o oază de relaxare nu numai prin alegerea mobilierului potrivit sau a soluţiilor de depozitare, ci şi prin aparatele pe care le foloseşti pentru mai mult confort. Un purificator de aer va filtra impurităţile, de la acarieni şi până la par de animale. Găseşti modele pentru toate tipurile de încăperi, de la variante mini şi până la variante pentru spaţii de 60-70 de metri pătraţi.

Foloseşte lenjerii de pat din bumbac

Dacă îţi doreşti confort când vine vorba de odihnă, începe cu lenjerii de pat din bumbac. Bumbacul este un material 100% natural, vaporos şi răcoros, numai bun pentru un somn de calitate. Alege modele care să se asorteze cu mobila din dormitor, de preferat în nuanţe neutre, ce inspiră calm, precum bej, bleu sau alb murdar.

Pune muzica în surdină

O atmosferă relaxantă la tine acasă poate începe şi cu puţină muzică în surdină. Foloseşte televizorul, boxa smart sau telefonul ca să pui muzică ambientală în casă. Poţi opta pentru muzică de meditaţie, muzica clasică sau chiar piese pop, în funcţie de preferinţe.

Aşează-te confortabil

Confortul înseamnă mai multă relaxare, aşa că asigură-te că te poţi aşeza confortabil la tine acasă. Cumpără un fotoliu comod, o canapea pe care simţi că te poţi odihni sau chiar perne de podea. Pentru un decor de nota 10, adauga şi o pătură pufoasă sau perne decorative.

Când ai un loc confortabil unde te poţi aşeza, orice hobby devine mai plăcut, de la scris şi până la lectură sau meditaţie.

Instalează draperii sau rolete pentru geam

Te relaxezi mai uşor când poţi să controlezi cantitatea de lumină din casă, aşa că investeşte neapărat în rolete pentru geam sau draperii, cel puţin în dormitor şi living. Acestea se instalează uşor şi te ajută să faci întuneric în camera ori de câte ori vrei să te odihneşti.

Roletele pentru geam au preţuri prietenoase şi găseşti chiar şi variante ce pornesc de la câteva zeci de lei şi se instalează fără şuruburi sau sisteme complicate.

Sfaturile de mai sus îţi vor fi de folos dacă îţi doreşti să îţi transformi casă într-un loc primitor, ce te îmbie la relaxare şi te inspiră.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton