Homepage  / Vedete româneşti

Cum arăta Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, când a participat la Vocea Romaniei Junior și X Factor

Cum arăta Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, când a participat la Vocea Romaniei Junior și X Factor
3

de Roxana Mirea,

Theodor Andrei reprezintă România la Eurovision 2023, cu piesa "D.G.T. (Off and on)". Tânărul, în vârstă de 19 ani, a participat la prima editie a show-ului „Vocea Romaniei Junior”, de la Pro TV, pe când avea doar vreo 13 ani. Apoi, telespectatorii l-au văzut și pe scena X Factor, de la Antena 1. Iată cum arăta Theodor Andrei atunci când a participat la „Vocea Romaniei Junior”, dar și la „X Factor”.

Theodor Andrei, la Vocea Romaniei Junior și X Factor

Theodor Andrei este reprezentantul României la Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. Acesta este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Theodor Andrei a participat la Vocea României Junior pe când avea în jur de 13 ani și a făcut parte din echipa lui Marius Moga. El a demonstrat că nu contează vârsta pentru a fi un adevărat artist. Theodor a interpretat melodia „I hate myself for loving you”, iar vocea lui puternică l-a convins pe Moga să se întoarcă și să-l ia în echipa lui. „Mi-a plăcut foarte tare că ai nerv și atitudine. Andrei, bine ai venit în echipa mea!”, i-a spus Marius la finalul momentului din audițiile pe nevăzute.

Theodor Andrei, la Vocea României Junior

Theodor Andrei a participat și la „X Factor” și a mers direct în Bootcamp, în grupa Loredanei, care a fost mentor pentru băieții cu vârsta de până la 24 de ani. În plus, reprezentantul României la Eurovision 2023 nu a avut doar notele muzicale în buzunar, ci și replici pregătite, astfel că atunci când Florin Ristei l-a întrebat până în ce etapă se vede ajuns, tânărul i-a replicat fără să stea pe gânduri: „Până în juriu!”. Pe de altă parte, Oana Velea, cea care i-a frânt inima lui Andrei Theodor, a fost rivala lui în concurs, după ce a primit și ea patru voturi pozitive și a făcut parte din grupa lui Ștefan Bănică în Bootcamp.

cine-este-theodor-andrei-reprezentantul-romaniei-la-eurovision-2023Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Reprezentantul României la Eurovision 2023 are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor.  A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022.

Cine prezintă Eurovision 2023

Concursul era programat să se desfășoare în Ucraina, după ce aceasta a câștigat ediția din 2022, dar, din cauza invaziei Rusiei în această țară, ediția din 2023 nu va putea să aibă loc în această țară. Însă Ucraina este prezentă sub multe aspecte în organizarea celei de-a 67-a ediție, inclusiv în alegerea prezentatorilor.

Astfel, Hannah Waddingham, vedeta din serialul „Ted Lasso”, va fi gazdă a concursului Eurovision de anul acesta, alături de cântăreaţa Alesha Dixon şi de solista ucraineană Julia Sanina, iar în finală li se va alătura omul de televiziune Graham Norton, anunţă BBC.

Cele trei vor prezenta cele două semifinale pe 9 şi 11 mai, iar Graham Norton li se va alătura pentru marea finală. De asemenea, Norton va face echipă și cu actrița Mel Giedroyc, care a mai fost implicată în transmisiile semifinalelor de la BBC.

Când e finala Eurovision 2023

Reprezentantul României va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai 2023. Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, pe canalele TVR. Așadar, marea finală Eurovision 2023 va avea loc pe 13 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton