Delia Matache, în vârstă de 42 de ani, este fără îndoială una dintre cele mai apreciate, dar și cele mai controversate artiste din România. Delia obișnuiește să se afișeze pe rețelele de socializare purtând ținute foarte provocatoare, iar unii dintre fani sunt de părere că vedeta se expune într-un mod nepotrivit. Recent, Delia și-a luat admiratorii prin surprindere și a distribuit o imagine realizată în perioada în care era doar un copil. Iată cum arăta Delia atunci când avea câțiva anișori și era la grădiniță.
Cum arăta Delia Matache atunci când era la grădiniță
În secțiunea InstaStory de pe Instagram, Delia Matache a distribuit o imagine din perioada copilăriei, de pe vremea în care era la grădiniță. Fanii au putut remarca faptul că Delia și-a păstrat zâmbetul cald și privirea ștrengară.
În plus, Delia a povestit fanilor că atunci când se afla la grădiniță mulți dintre educatori încercau să educe copiii folosind violența. Mai mult decât atât, artista susține că ea însăși a fost victima bullying-ului, deși la acea vreme nu conștientiza acest lucru.
Bullying-ul este un comportament agresiv și repetitiv care implică un dezechilibru de putere între agresor și victimă. Acesta poate lua diverse forme și are ca scop intimidarea, rănirea sau umilirea persoanei țintă.
Tipuri de bullying:
Fizic: Implică acte de violență fizică, cum ar fi lovituri, împingeri, sau alte forme de agresiune corporală.
Verbal: Include insulte, porecle, amenințări și alte forme de abuz verbal.
Social: Se referă la excluderea intenționată din grupuri, răspândirea de zvonuri sau manipularea relațiilor sociale.
Cyberbullying: Este bullying-ul realizat prin intermediul tehnologiei și al platformelor online, cum ar fi rețelele de socializare, mesageria instantanee și e-mailurile. Acesta poate include trimiterea de mesaje jignitoare, publicarea de informații false sau rușinoase și hărțuirea online.
Caracteristici comune ale bullying-ului:
Dezechilibrul de putere: Agresorii folosesc puterea fizică, accesul la informații compromițătoare sau popularitatea pentru a controla sau răni pe altcineva.
Repetitivitate: Acțiunile de bullying se întâmplă în mod repetat, nu sunt incidente izolate.
Intenție de a răni: Agresorul are intenția clară de a provoca suferință victimei.
Consecințele bullying-ului:
Victimele bullying-ului pot experimenta o serie de efecte negative, cum ar fi:
Probleme emoționale și psihologice, cum ar fi anxietatea, depresia și stima de sine scăzută.
Probleme de sănătate fizică, inclusiv dureri de cap, probleme de somn și tulburări alimentare.
Probleme academice, precum scăderea performanțelor școlare și absenteismul.
Izolare socială și dificultăți în relațiile cu alți colegi.
Delia Matache a fost invitată în podcastul „Aproximativ discuții”, unde a dezvăluit că nu doarme pe timpul nopții, din dorința de a fi activă. Artista are o viață foarte plina. Ea se împarte între concerte, cântări, evenimente și vacanțe în locații inedite. Cert este că mereu își găsește o ocupație pentru timpul liber. Delia crede că suferă de ADHD, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate, deși nu a fost diagnosticată de un medic.
„Îmi place când mă agață serialele. Mi se pare că am mai multă viață, am ziua la dispoziție, în care fac ce vreau eu, și mai am ceva, mai am și noaptea. Eu mai fac ceva, eu nu dorm. Sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, altfel nu sunt împlinită sufletește”, a mărturisit artista, potrivit libertatea.ro.
„Trebuie să fac multe lucruri și mi se pare că timpul ăla petrecut la nani e pierdut. Și, atunci, încerc să prelungesc ziua și să mai fac ceva. Măcar dacă nu fac nimic, să mă uit la poveștile altora și să mă implic în niște chestii emoțional, gen film. Eu știu sigur că am ADHD și nu m-am dus la niciun psihoterapeut”, a mai spus Delia Matache.