Homepage  / Vedete româneşti

Cum arată Dana Deac după ce a învins cancerul de 5 ori. Ce sfat are pentru toți cei care se luptă cu boala cumplită

Cum arată Dana Deac după ce a învins cancerul de 5 ori. Ce sfat are pentru toți cei care se luptă cu boala cumplită
7

de Cristina Țapu,

Cum arată Dana Deac, jurnalista de 60 de ani, care a învins cancerul de cinci ori. Dana Deac, gazda emisiunii matinale de succes „Cafeaua cu sare”, este o adevărată luptătoare care a înfruntat de cinci ori această maladie dificilă, cancerul. Descoperă cum arată și cu ce se ocupă acum Dana Deac, la vârsta de 60 de ani!

Dana Deac a învins cancerul de cinci ori și nu se dă bătută

Jurnalista Dana Deac s-a impus ca una dintre personalitățile cele mai respectate din presa de televiziune. Ajunsă la vârsta de 60 de ani, Dana Deac se consideră o veritabilă supraviețuitoare, având în vedere că a învins cancerul de cinci ori.

Cunoscută pentru reportajele TV și pentru emisiunea matinală „Cafeaua cu sare”, difuzată atât pe Antena 1, cât și pe Antena 3, Dana Deac a împărtășit publicului calvarul prin care a trecut. Din nefericire, Dana a suferit intervenții atât în România, cât și Turcia, iar medicii s-au luptat din greu pentru a-i salva viața.

Dana Deac a fost operată în România și Turcia

Cu cinci recidive ale bolii și intervenții chirurgicale efectuate atât în România, cât și în Turcia, jurnalista poate să declare că în sfârșit se bucură de o stare de sănătate stabilă, deși controalele medicale regulate fac parte din viața sa.

„Pur şi simplu, am avut nişte neşanse şi nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân pot face cancer tiroidian. Dacă mi-ar fi spus cineva de la început, aş fi făcut doar chimioterapie. Şi a trebuit să plec iar din România, pentru că în vară se închide secţia de la Spitalul Parhon şi nu se mai operează. La Istanbul, am stat izolată într-un buncăr, dar am avut condiţii excelente. Am avut la dispoziţie un laptop conectat la internet, mi-am pus muzică simfonică şi m-am odihnit.”, povestea Dana Deac, într-un interviu acordat revistei OK!Magazine.

dana-deac-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

„Gândirea pozitivă o înveţi la psiholog. E un travaliu teribil să gândeşti pozitiv, trebuie să elimini o grămadă de frici, trebuie să te iubeşti, să te ierţi. Ştii cât de greu e să te ierţi? Eu nici acum nu m-am iertat cu desăvârşire”, a subliniat Dana Deac, în cadrul aceluiași interviu.

Dana Deac are un sfat pentru toți cei care se luptă sau care s-au luptat cu această maladie teribilă, care face ravagii. Prezentatoarea și jurnalista încurajează ca pacienții, dar și familiile acestora să meargă la psihoterapeut pentru a putea procesa mai lin situația limită în care se află.

Dana Deac a fost decorată de către Regele Mihai I al României

Dana Deac și-a construit o carieră remarcabilă ca jurnalist, lucrând pentru TVR 1, Antena 1 și Antena 3. Pe parcursul carierei sale, s-a implicat activ în campanii umanitare desfășurate în colaborare cu fundații precum Orange România, Forbes și Fundația United Way Romania.

În 2010, revista Avantaje i-a acordat premiul „Femeia Anului 2009 pentru Responsabilitate și Implicare Socială”. Nu trebuie omis faptul că Regele Mihai I al României i-a conferit cele mai înalte distincții ale Casei Regale a României, respectiv „Nihil Sine Deo” și „Crucea Casei Regale a României”.

Sursă foto: Instagram Dana Deac

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton