Cum arată casa în care a locuit Helmut Duckadam
În 2019, Helmut Duckadam a invitat echipa unei emisiuni de la Kanal D în casa sa din Domnești, unde și-a prezentat colecția impresionantă de cupe și diplome, adunate atât pe parcursul carierei sportive, cât și după retragerea sa.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
Cu doar un an înainte de acest moment, Helmut Duckadam a primit o statuetă de bronz realizată de un artist din Târgoviște, care îl înfățișează în alergare, cu mingea de fotbal în mâini, surprinzând momentul de glorie după apărarea ultimului penalty din finala memorabilă dintre Steaua București și FC Barcelona, la Sevilla. Alături de această statuetă, Duckadam a așezat o păpușă pe care o primise de la bunica sa atunci când era doar un băiețel și care avea o însemnătate deosebită pentru el din punct de vedere emoțional.
Casa în care a locuit Helmut Duckadam până în ultima clipă are, la parter, un living spațios cu bucătărie deschisă. Pereții casei sunt decorați cu diferite tablouri, dar și cu icoane și cruci, ținând cont că divinitatea a ocupat un loc aparte în sufletul fostului sportiv.
În casa lui Helmut Duckadam, tot la parter, se află un birou unde sunt expuse alte fotografii, diplome și obiecte de valoare din vremea în care a făcut parte din echipa Steaua București. Scara către etaj a fost denumită de Helmut „scara președinților”, pentru că peretele a fost decorat cu toate imaginile cu el și cu liderii țărilor pe care a avut onoarea să-i cunoască de-a lungul timpului.
De ce a fost numit „eroul de la Sevilla”
Helmut Duckadam este o figură legendară în fotbalul românesc, cunoscut în special pentru performanța sa remarcabilă din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. Născut pe 1 aprilie 1959 în orașul Semlac din județul Arad, Duckadam a fost portar și este supranumit „Eroul de la Sevilla” datorită prestației sale memorabile din finala desfășurată în Sevilla, Spania.
În acel meci de neuitat, echipa sa, Steaua București, a întâlnit formația spaniolă FC Barcelona. Duckadam a reușit să apere patru lovituri de departajare consecutive, un record care i-a asigurat un loc de neuitat în istoria fotbalului. Această performanță a contribuit decisiv la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, fiind prima echipă din România și din Europa de Est care a obținut acest trofeu.
Sursă foto: Libertatea/Arhivă TV Mania!
Citește și: