Homepage  / Vedete străine

Cum a inspirat Keanu Reeves numele filmelor din seria „John Wick”

Cum a inspirat Keanu Reeves numele filmelor din seria „John Wick”

de Andreea Hentea,

Celebra serie de filme „John Wick”, lansată în 2014, cu Keanu Reeves în rolul titular, s-ar fi numit altfel dacă celebrul actor nu i-ar fi inspirat numele, dintr-o întâmplare. Ce alte producții conexe cu universul lui John Wick ni se pregătesc.

Filmul „John Wick” a avut la început un alt nume

Inițial, scenaristul Derek Kolstad, cel care a creat poveștile care îl au ca erou pe John Wick, a vrut ca titlul primului film din serie să fie „Scorn” („Dispreț” – n.r.), scrie dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, Keanu Reeves, care a jucat de la bun început rolul principal, a greșit în mod repetat numele filmului, numindu-l „John Wick”, iar celor de la studiouri li s-a părut, în cele din urmă, că acest titlu sună mai bine și au hotărât să-l înlocuiască. „Singurul motiv pentru care filmul a căpătat numele de «John Wick» este acela că Keanu i-a tot spus așa”, a povestit scenaristul Derek Kolstad.

Franciza „John Wick” are în centru un asasin legendar care se retrage din activitate după moartea soției lui, Helen. Primul film al seriei, „John Wick”, lansat în 2014, a primit recenzii pozitive și o medie de 86% din partea site-ului de specialitate Rotten Tomatoes. Următorul, „John Wick 2” / „John Wick: Chapter 2”, lansat în 2017, a avut încasări de peste 174 de milioane de dolari. „John Wick 3: Război total” / „John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, lansat în 2019, s-a bucurat, de asemenea, de recenzii pozitive. În fine, a patra poveste a seriei, „John Wick: Capitolul 4” / „John Wick: Chapter 4”, lansată în luna martie a acestui an, a fost apreciată pentru secvențele sale de acțiune, dar a încasat și peste 432 de milioane de dolari în întreaga lume.

Renumita franciză a avut, în total, încasări de peste 1 miliard de dolari.

O nouă miniserie Amazon despre trecutul lui John Wick

După succesul incontestabil al seriei de filme, recent a fost realizată încă o producție conectată cu povestea lui John Wick. Este vorba despre miniseria de trei episoade „Continental: Din lumea lui John Wick” (2023), care este un spin-off prequel și al cărei prim sezon se va lansa pe 22 septembrie pe platforma Amazon Prime.

Aceasta va dezvălui originile violente ale hotelului de asasini din universul lui John Wick. În anii ’70, la New York, Winston Scott (Colin Woodell) recrutează o echipă pentru o conspirație majoră declanșată de atacul fratelui lui asupra hotelului Continental.

Pe parcursul celor trei episoade tensionate și violente, intitulate „Night One”, „Night Two” și „Night Three”, vor fi explorate inclusiv teme precum confruntările dintre frați și răzbunarea pe care și-o dorește fiecare personaj. Alături de Colin Woodell, interpretul rolului principal, producția ne va rezerva întâlnirea cu Mel Gibson, Mishel Prada și Hubert Point-Du Jour.

Deja anunțatul spin-off la seria „John Wick”, „Ballerina”, cu Ana de Armas în rolul principal, al lui Rooney, are lansarea programată pentru 7 iunie 2024 (dacă nu va fi amânată din cauza prezentelor greve). Filmul se va concentra pe personajul lui Rooney, o balerină profesionistă care caută răzbunare vânându-i pe cei care i-au ucis familia.

În luna mai, Joe Drake, președintele grupului Lionsgate, anunța că un al cincilea film din franciză, „John Wick 5”, este oficial în lucru. Deocamdată nu se știe ce modificări vor mai aduce recentele greve.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton