; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Cum a influenţat „Urzeala tronurilor” lumea

16 August 2012

Al treilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor' va începe la HBO, în America, abia în aprilie. Fanii producţiei fantastice nominalizate la 12 Premii Emmy se vor bucura să afle că serialul lor preferat e mai mult decât o poveste cu dragoni.

„Urzeala tronurilor' chiar a schimbat ceva în jurul nostru.

ned-stark-1

Picture 1 of 5

LA ŞCOALĂ. Doctorul în filosofie Michael W. Kraus va preda în toamna aceasta, la Universitatea din Illinois, un curs intitulat „Status, Power, and Influence”, în care va analiza cum „Urzeala tronurilor” e un serial despre statut, putere şi influenţă. „Prima lecţie pe care o învăţăm despre putere în serial este aceeea că a fi onest şi a spune adevărul nu sunt drumuri care te duc neapărat spre putere”, explică el pe psychologytoday.com.

Ned Stark (Sean Bean), Lord de Winterfell, gardian al Nordului şi Mâna Regelui, e un om onorabil, care sfârşeşte prost în primul sezon, explică profesorul Kraus, şi asta ne învaţă o lecţie de ierarhie socială. A-i ajuta pe cei din jur, la locul de muncă, de exemplu, nu te transformă într-un angajat model, ci într-unul de care se profită. Ca să urci în funcţie trebuie să oferi ajutor când e nevoie de el şi să-l refuzi când nu te avantajează, spune Kraus în cursul său.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare