; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Andreea esca

Cum a fost primul an de pandemie pentru Andreea Esca: „Groaznic și nu s-a terminat”

20 April 2021

După un an pe care îl descrie drept „cel mai greu', Andreea Esca a vorbit, într-un interviu găzduit de Irina Păcurariu, despre cum s-a schimbat viața ei personală și profesională de la debutul pandemiei.

Deși am crede că viața Andreei Esca nu s-a schimbat prea mult, cel puțin profesional, în ultimele 12 luni, prezentatoarea mărturisește că în spatele camerelor de filmat condițiile impuse de pandemie au forțat-o pe ea și colegii săi din Pro TV să se adapteze schimbărilor.

„Groaznic. Groaznic și nu s-a terminat. Țin minte că, la început când apăruse prima știre despre coronavirus, îmi era destul de greu să pronunț cuvântul coronavirus. Și mă gândeam că aș putea să-i spun numai COVID-19 sau noul virus, noul coronavirus, ca să nu-i zic coronavirusul (…).
Cu toate astea, pandemia ne-a cam epuizat pe toți. Și pe mine, și pe toată echipa. S-a lucrat complet diferit. În afară de mine, la știri, toate echipele au lucrat câte două săptămâni da, două nu. S-au schimbat foarte multe în algoritmul nostru de lucru și ne-a dat peste cap, pentru că sunt 25 de ani de când facem lucrurile într-un fel. Mi s-a întâmplat uneori, când mă așezam pe scaunul de la jurnal, să-i întreb pe cei care-mi sunt în cască – regizor, producător – dacă și ei simt că suntem în situația asta? Dacă e reală sau am eu un coșmar și mă voi trezi? Pentru că erau zile în care mi se părea că n-are cum să fie adevărat, că nu putem fi tot aici, că n-avea cum să nu se termine. A fost foarte bizar', a declarat Andreea Esca.

„Pentru mine, 2020 a fost cel mai greu an'

Schimbările au fost și la nivel personal. Cel mai mult, Andreei Esca i-au lipsit oamenii, aceasta fiind o persoană extrem de sociabilă:

„Pentru mine, care sunt un om foarte activ și mi-am lărgit ușor orizontul de interes și făceam foarte multe alte acțiuni în afara jurnalului de știri, a fost foarte dificil. M-am acomodat și m-am adaptat la ceea ce înseamnă Zoom, Skype și alte lucruri de acest tip. Dar nu pot spune că sunt la fel de mulțumită, pentru că, da, ne ajută, dar nu cred că se compară nimic cu interacțiunea umană, cu emoția pe care o transmiți în momentul în care stai lângă cineva, în care te uiți în ochii cuiva cu adevărat, nu prin camera laptopului.  Nu cred că pe termen lung este o soluție viața online (…)', a mai adăugat Andreea Esca. „2020 a fost cel mai greu an. Foarte greu. N-am avut până acum probleme, în adevăratul sens al cuvântului. Nici cu familia, nici cu apropiații, n-am trecut prin lucruri grele până acum. Așa că eu aș putea spune că, pentru mine, 2020 a fost cel mai greu an. Și personal, și profesional. Poate că nu sunt eu în stare să duc foarte mult, nefiind obișnuită cu lucruri grele, dar mi s-a părut că lumea a luat-o razna complet.

N-am mai recunoscut oameni, reacții. Când ajungi într-un moment de criză, e interesant cum reacționează oamenii și pentru mine a fost foarte curios să văd că mulți au avut niște reacții la care nu mă așteptam. Am trecut toți printr-o perioadă care ne-a zguduit'.

Articol scris de Alina Stoicescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare