; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Culisele divorţului lui Kate Winslet

17 March 2010

Kate Winslet şi Sam Mendes s-au căsătorit în 2003, în timpul unei vacanţe în Caraibe.

În lunile de după finalul filmărilor pentru „Noncoformiştii' (2008), regizorul Sam Mendes şi soţia sa, protagonista Kate Winslet, au avut certuri din ce în ce mai violente.

Acestea au culminat, în cele din urmă, cu despărţirea lor, consumată la începutul anului şi oficializată ieri, printr-un comunicat al firmei de avocatură Schillings. Cel puţin asta e teoria apropiaţilor cuplului, citaţi de tabloidul britanic Daily Mail.

„Despărţirea este amiabilă şi de comun acord'. Aşa începe comunicatul care anunţă ruptura dintre actriţa Kate Winslet (34 de ani) şi soţul său, regizorul Sam Mendes (44 de ani).

Cei doi foşti câştigători de Oscar (Winslet pentru rolul principal din „Cititorul', Mendes pentru „American Beauty') erau căsătoriţi de aproape şapte ani, iar prietenii cuplului au dezvăluit cum colaborarea pentru „Nonconformiştii' – o peliculă despre o căsnicie disfuncţională – a provocat prăbuşirea mariajului.

Luni întregi de certuri au urmat după încheierea filmărilor, spun aceştia, citaţi de Daily Mail. Potrivit aceloraşi surse, Kate s-a confesat unor apropiaţi despre cum se simte ciudat când joacă în filmul soţului său, mai ales în timpul scenelor de sex cu partenerul din film, Leonardo DiCaprio.

La începutul acestui an, căsnicia celor doi a luat sfârşit, iar un prieten al actriţei a spus că aceasta plănuieşte să divorţeze de Mendes, mărturisindu-i: „Asta e, s-a terminat'.

Kate a plecat în Mexic

Actriţa are o fată de nouă ani, Mia, din prima sa căsătorie, cu asistentul de regizor Jim Threapleton, şi un băiat de şase ani, Joe, cu Mendes.

Despărţirea a fost făcută publică imediat după ce Winslet a plecat într-o vacanţă în Mexic, alături de cei doi copii, în timp ce Mendes se afla cu câţiva prieteni în statul american New England. Regizorul tocmai terminase două producţii teatrale în New York – „Furtuna' şi „Cum vă place', ambele de Shakespeare.

O sursă apropiată lui Mendes a povestit cum Mendes „a început să fie plictisit de munca la ultimul său proiect în teatru şi a luat această plictiseală acasă. Astfel, scânteia din căsnicia lor a dispărut'.

Fără soţ la BAFTA şi Oscar

Cuplul Mendes – Winslet era văzut ca unul dintre cele mai solide cupluri din lumea filmului. În 2009, actriţa intrase chiar într-o vacanţă de 12 luni pentru a petrece timp cu familia, după succesul „Cititorului'.

Cu toate acestea, cei doi nu mai fuseseră văzuţi în public din vara trecută, de la turneul de tenis de la Wimbledon (Anglia). Când Winslet a venit singură la ceremoniile de decernare ale premiilor BAFTA şi Oscar, a explicat absenţa lui Mendes prin faptul că era acasă, având grijă de copii.

Cuplul speră să evite o lungă bătălie în instanţă pentru custodia celor doi copii şi o avere comună de aproape 40 de milioane de euro. Potrivit unui alt prieten al lui Mendes, „Kate e devastată. Credea că această căsătorie va fi pentru totdeauna, iar acum are doi copii din două căsnicii şi niciunul nu trăieşte cu tatăl său'.

I s-a confesat lui DiCaprio

Perioada neagră din relaţia lui Kate cu Sam Mendes, consumată în timpul filmărilor la „Nonconformiştii', a fost consemnată, într-un fel, de o declaraţie de atunci a actriţei.

Winslet a mărturisit că a discutat cu partenerul său din film şi bunul său prieten Leonardo DiCaprio despre cât de greu e să joace într-un film regizat de soţul său. „Îi tot spuneam: «E prea ciudat». Leo mi-a spus să trec peste, însă eu i-am zis: «Tu eşti cel mai bun prieten al meu, iar el e soţul meu. Asta e, în mod clar, un pic ciudat»'.

Într-un alt interviu, Kate a declarat că: „La început, am avut mai multe momente în care spuneam: «Dumnezeule, dacă ne certăm? Ce o să facem?». Iar Sam zicea: «Nu fi prostuţă, normal că nu o să ne certăm». Atunci mă gândeam că sunt sigură că nu, sper că nu…'.

Chiar şi Mendes a recunoscut că a existat „un soi de identificare' cu personajele din „Noncoformiştii', Frank (DiCaprio) şi April (Winslet), a căror căsnicie e distrusă de certuri şi viziuni diferite asupra vieţii.

„Suntem foarte fericiţi', a completat el atunci, „dar evident există un aspect purificator la a face un film despre o căsnicie proastă'.

Cu toate acestea, toate sursele intervievate de Daily Mail au „pictat' un tablou sumbru al relaţiei Winslet – Mendes din ultimele luni, punându-se de acord că „Noncoformiştii' a fost punctul de plecare.

Prima căsnicie a lui Kate Winslet, cu asistentul de regizor Jim Threapleton, a durat doar trei ani

O căsnicie ideală

Kate Winslet a fost căsătorită vreme de trei ani cu Jim Threapleton, de care a divorţat în 2001. S-a măritat apoi cu Mendes, în 2003, în timpul unei vacanţe în Indiile de Vest.

Doar trei prieteni şi fiica lui Winslet au fost de faţă. Kate declara, pe atunci, că: „Pentru mine, dragostea e când cunoşti acea persoană şi te gândeşti că asta e, cu acest om trebuie să fii!'.

Winslet şi Mendes au apărut pentru prima oară împreună în 2002, când au participat la premiera filmului „Drumul spre pierzanie', al doilea din cariera hollywoodiană a regizorului.

Vorbind despre viaţa în cuplu, Kate declara nu mai devreme de anul trecut că totul e cât se poate de minunat. „Copii se adoră, pur şi simplu. Sunt minunaţi, iar ca familie suntem o mică echipă foarte solidă şi unită'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare