; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cui nu-i tremura mana?

18 April 2009

Teatrul “Crucible” din localitatea Sheffield devine in aceste zile scena luptei pentru suprematie in snooker. Cea de-a 69-a editie a competitiei strange cei mai buni jucatori ai lumii.

Trebuie sa ai sange rece, nu gluma, ca sa nu clipesti in momentul loviturii decisive, stiind ca te fixeaza cu privirile milioane de oameni si ca, in acelasi timp, de precizia ta atarna un premiu de 250.000 de lire sterline (280.000 de euro). Atat va primi campionul editiei 2009 a Mondialelor de snooker.
In acelasi timp, Albionul nu duce lipsa de baieti care intaresc faima proverbului despre “calmul englezesc”. 14 dintre primii 16 favoriti care descind la Campionatul Mondial sunt din arhipelagul britanic (englezi, scotieni, irlandezi si galezi).

O’Sullivan are culoar spre “sferturi”
Sistemul competitional este in format eliminatoriu, incepand cu “16”-imi de finala si incheind cu ultimul act, meci care va fi arbitrat, pentru prima oara in istorie, de o femeie: Michaela Tabb.
Anul acesta, campionul en-titre Ronnie O’Sullivan pare sa aiba culoar bun macar pana in “sferturi”. Favoritul are pe palierul sau adversari mai slab cotati, spre deosebire de ceilalti jucatori socotiti cu sanse la titlu, care trebuie sa depaseasca macar un rival de top.
Campionatul Mondial, care a inceput pe 18 aprilie si se va incheia pe 4 mai, are premii in valoare totala de 1.111.000 lire sterline. Chiar si jucatorii eliminati in primul tur vor primi un bonus de 4.600 de lire sterline. Sumele consistente sunt asigurate, in primul rand, de ratingul foarte bun pe care-l face snookerul in special in lumea anglo-saxona.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare