Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Cui nu-i dau pace nedreptățile vechi. Ce știm despre serialul „Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți”, care se lansează la Netflix

Cui nu-i dau pace nedreptățile vechi. Ce știm despre serialul „Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți”, care se lansează la Netflix

de Andreea Hentea,

Din 1 august, Netflix ne invită să urmărim serialul britanic „Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți”, ecranizare a unui roman foarte iubit de adolescenți. Tânăra sa eroină răscolește un caz clasat, declanșând o avalanșă de complicații și pericole.

Creat de scenarista Poppy Cogan („The Fold”, „Chloe”), serialul „Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți” / „A Good Girl’s Guide to Murder” (2024) urmărește vârtejul creat de curajoasa absolventă de liceu Pip Fitz-Amobi (Emma Myers) când pune la îndoială rezolvarea unei duble tragedii – o crimă și sinucidere – petrecute în orășelul Little Kilton. În urmă cu cinci ani, Andie Bell (India Lillie Davies), una dintre elevele populare de la liceul local, fusese ucisă de iubitul ei, Sal Singh (Rahul Pattni), care își luase apoi viața.

Închis de Poliție, cazul îi ridică însă prea multe întrebări lui Pip, care crede că Sal Singh, prietenul ei din copilărie, nu a fost vinovat și că adevăratul criminal e în libertate. Hotărâtă să afle adevărul, ea începe o anchetă a cazului pe cont propriu, ajutată doar de fratele mai mic al lui Sal, Ravi Singh (Zain Iqbal), își ridică tot orașul împotrivă și realizează rapid cât de mulți sunt cei interesați să nu se afle adevărul.

Pip și-a continuat aventurile

Serialul cu șase episoade „Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți”, comandat de BBC, ecranizează romanul de debut al lui Holly Jackson „A Good Girl’s Guide to Murder”, publicat în 2019 (tradus și la noi, în 2020, cu titlul „Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți”), care a făcut furori printre adolescenți și a devenit bestseller New York Times. Scriitoarea britanică Holly Jackson (31 de ani), crescută în Buckinghamshire, este pasionată de jocuri video (pe care le joacă în buclă) și nu ezită să corecteze enunțurile greșite de pe panourile rutiere. Ea a început să scrie la cincisprezece ani, dar primele ei povestiri nu au ajuns sub tipar.

După succesul substanțial al acestui prim roman, a continuat, în următorul, aventurile lui Pip (care a lansat inclusiv un podcast despre cazul lui Andie și al lui Sal). Pip a continuat să investigheze crime în ceea ce a devenit trilogia „Crima perfectă…”, o dată cu publicarea următoarelor două romane: „Fată cuminte, răzbunare cruntă” / „Good Girl, Bad Blood” (publicat în 2021) și „La un pas de moarte” / „As Good as Dead” (publicat în 2022). Holly Jackson a publicat și o nuvelă, a cărei acțiune este un prequel la aventurile lui Pip: „Crima de la conacul Remy” / „Kill Joy” (publicată în 2021), în care fata este invitată la o petrecere cu tema „anii ’20”, la care toți pretind că orașul lor, Little Kilton, este o insulă numită Joy. Când începe jocul, Pip e atrasă, din nou, în lumea intrigilor, trădărilor și crimei.

Un personaj de vis

Emma Myers (care în realitate are 22 de ani și pe care am văzut-o în serialul Netflix „Wednesday”, în rolul colegei lui Wednesday Addams, Enid Sinclair) este foarte încântată de rolul neînfricatei și perspicacei Pip din serialul regizat de Dolly Wells (actriță, regizoare și scenaristă pe care am văzut-o inclusiv în serialul „Și uite așa…”). „Sunt încântată de acest serial, iar să fiu Pip a fost un vis. Fie că ai citit cartea sau nu, serialul «Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți» este o experiență totală. Cred că oamenilor le va plăcea cu adevărat”, a declarat Emma Myers.

Alături de ea și de Zain Iqbal („All Crazy Random”), în serial mai joacă Anna Maxwell Martin (pe care o știm din serialul „Un spion printre prieteni” și care a jucat rolul Agathei Christie în serialul „Urban Myths: The Mysterious Case of Agatha Christie”) care este mama lui Pip, Yali Topol Margalith („Tatuatorul de la Auschwitz”), Yasmin Al-Khudhairi („Obsesia Evei”) și Henry Ashton („Străina”), printre mulți alții.

S-ar vrea și o continuare

Deși serialul încă nu a fost lansat la nivel internațional, cei care l-au văzut ar vrea, deja, o continuare. „În acest moment, obsesia noastră numărul unu pentru televiziune este adaptarea cărții lui Holly Jackson «Ghidul pentru crimă al unei fete cuminți»”, a scris site-ul cosmopolitan.com, care a adăugat: „Dacă, la fel ca noi, ați urmărit serialul cu sufletul la gură și sunteți disperați să știți dacă îi vom vedea pe Pip și Ravi întâlnindu-se pentru a rezolva mai multe crime, atunci iată tot ce știm despre un potențial sezon doi: deși până acum nimic nu a fost confirmat oficial despre un nou sezon, care tocmai a apărut pe BBC iPlayer și care va fi lansat de Netflix în toată lumea în august, probabil va trebui să mai așteptăm puțin pentru a vedea reacțiile la serial și abia apoi vom afla dacă va fi înnoit. Mai sunt însă trei titluri din seria lui Holly Jackson, adică o mulțime de lucruri de ecranizat”.

Un lucru sigur este că actorii principali, Emma Myers și Zain Iqbal, sunt amândoi dornici ca serialul să continue. Aceștia au declarat pentru Cosmopolitan UK că ar vrea să se realizeze un nou sezon. „Dacă oamenilor le place, atunci cu siguranță vreau să facem toate sezoanele posibile”, a spus Emma Myers.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton