; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cui ii e frica de “Dintos”?

28 July 2008

AC Milan a dat 21 de milioane de euro pentru Ronaldinho, zambetul sau irezistibil si promisiunea unui talent unic. Astfel, lombarzii isi pun gaj viitorul pentru renasterea brazilianului.

Daca am fi aflat in vara lui 2005 ca AC Milan l-a achizitionat pe Ronaldinho de la FC Barcelona, ne-am fi gandit automat la transferul anului sau chiar al deceniului. Ar fi fost vorba de un superstar electric, de “Cel mai bun jucator” al ultimilor doi ani, potrivit FIFA, de vrajitorul din cauza caruia tremurau apararile din toata Europa si in fata caruia se “inchina” chiar si neinduplecatul public madrilen de pe Santiago Bernabeu. Insa dezamagitoarea prestatie de la Campionatul Mondial din 2006 l-a trimis pe mereu zambitorul “Dintos” intr-o trista spirala descendenta.

Pariul lui Galliani
Daca mergem “pe repede inainte” pana in sezonul ce tocmai s-a incheiat, vedem un Ronaldinho cu evidente probleme de greutate, de forma si de conditie fizica, mai interesat de “micile” placeri ale vietii decat de marile ambitii din fotbalul continental. Are 28 de ani si ar trebui, teoretic, sa fie la apogeul carierei, insa criticii spun ca a “ars” repede si iremediabil. Acesta este pariul pe care il face Milan intr-un an in care trebuie sa dovedeasca mai mult ca oricand ca poate sa suporte schimbul de generatii, dupa un ultim sezon aproape la fel de trist ca al lui Ronaldinho.

Intrebarile au inceput sa rasara o data cu primele zvonuri despre debarcarea “Dintosului” in Lombardia si vor persista probabil pana la proba contrarie (intr-un scenariu ideal). Este Ronaldinho acelasi jucator? Chiar aveau milanezii nevoie de el? Unde se potriveste brazilianul in echipa? Poate sa joace alaturi de Kaka? Ronaldinho va raspunde (intr-un fel sau altul) la toate aceste intrebari incepand din toamna, alaturi de diavolii milanezi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare