; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

My cousin vinny

Recomandarea TVmania pentru seara de miercuri, 28 februarie: „Cu vărul Vinny nu-i de glumit!”

28 February 2018

Post TV: Paramount

Data și ora difuzării: Miercuri, 28 februarie 2018, ora 20.30

Titlu original: „My Cousin Vinny'

Gen: Comedie, SUA, 1992

Regia: Jonathan Lynn

Distribuție: Joe Pesci, Marisa Tomei, Ralph Macchio, Mitchell Whitfield, Fred Gwynne, Lane Smith, Austin Pendleton, James Rebhorn, Michael Burgess

Bill Gambini (Ralph Macchio) şi Stan Rothenstein (Mitchell Whitfield), doi buni prieteni, sunt acuzaţi pe nedrept de crimă, în timpul unei excursii în Alabama. Aflaţi după gratii, cei doi tineri nu îşi permit un avocat, motiv pentru care familia lui Bill iau măsuri şi îl trimit în ajutorul lor pe vărul Vincent Gambini, sau, mai simplu, Vinny (Joe Pesci). Deşi pregătirea juridică a lui Vinny lasă de dorit (a absolvit cu chiu’ cu vai facultatea şi nu are pic de experienţă), ei sunt nevoiţi totuşi să îl accepte pe acesta ca avocat. Debordantul văr îşi face apariţia în oraş cu prietena lui, Mona Lisa Vito (Marisa Tomei). Procesul în sine este un şir de întâmplări haioase şi ironice, iar cu un aşa văr, Bill şi Stan nu prea au şanse de eliberare.

Pentru rolul secundar din acest film, Marisa Tomei a câştigat un Oscar, actriţa câştigând, de asemenea, un premiu MTV. Actorul Joe Pesci a făcut furori şi cu melodia „My Cousin Vinny'. în anii ’60, el a scos şi un album, sub numele Joe Ritchie.

Trailer:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare