Singura poveste – cel mai recent roman al scriitorului britanic Julian Barnes, câștigător al premiului Man Booker pentru Sentimentul unui sfârșit.
Jurnalul necenzurat al celui mai mare dansator din toate timpuruile, Vaslav Nijinski – o carte legendară, tradusă în română integral pentru prima dată din limba rusă de Raluca Rădulescu. Cartea apare în colecția Yorick de arte ale spectacolului.
IT, de Stephen King – romanul ecranizat anul trecut și considerat de mulți capodopera maestrului horror și o magnifică odisee a terorii.
Ani-lumină, de Brian Clegg – povestea extraordinară a fascinației oamenilor pentru lumină, apărut în colecția Anticipația de popularizare a științei.
Crucea de foc, volumul 1 – partea a cincea din populara serie Outlander, de Diana Gabaldon, un fantasy combinat magistral cu roman istoric și de dragoste, apărut în colecția Nautilus fantasy.
Povestea lui Zoe, al patrulea roman din seria Războiul bătrânilor, de Joe Scalzi, în colecția Nautilus science fiction.
Ready Player One, de Ernest Cline – o distopie geek fascinantă, ecranizată anul acesta de Steven Spielberg, apărut în colecția Nautilus science fiction în noua ediție tie-in.
Volumele 2 și 3 din seria Turnul Întunecat, de Stephen King – Alegerea celor 3 și Ținuturile pustii, acum în noua prezentare paperback.
Șarpele din Essex, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, un roman de inspirație victoriană, Cartea anului 2016 la Waterstones, Cartea anului 2017 la British Book Awards, roman nominalizat la Premiul Costa 2016 si la Baileys Women’s Prize for Fiction în 2017.
Bărbatul care n-a mai sunat, cartea perfectă pentru vara 2018, un roman de dragoste scris de Rosie Walsh și apărut în colecția Damen Tango.
Scriitorii români au raftul lor la standul editurii:
Cele mai recente volume de poezie din colecția Vorpal: Jocul de-a amiba, de Tara Skurtu, Tribar, de Andra Rotar și Frigul (elegie), de Mihai Ignat.
Cele trei cărți se vor lansa sâmbătă, de la 17.00, la scena Arena, alături de autori și de Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecției.
Primele cărți din colecția de proză românească contemporană, N’autor, coordonată de Eli Bădică sunt și ele la stand: Matriarhat, de Cristina Andrei, Anotimpuri care nu se repetă, de Ion Pleșa și Territoria, de Oleg Garaz.
Cei mici se pot delecta cu noutățile de la editura Nemi de carte pentru copii:
Seria Istoria povestită, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște: Decebal și un solomonar misterios, Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii și Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană.
Cei mici le vor putea cunoaște pe Simona Antonescu și pe Laura Câlțea (coordonatoarea editurii Nemi) sâmbătă, 2 iunie, între orele 11.30 și 12.30, la standul Bookfest Junior, unde vor avea parte de o lectură din cărți și de o Mare vânătoare de comori, cu indiciile care îi vor salva pe gemenii Ilinca și Călin! Vârsta recomandată: 7 +.
Charles Darwin, o revoluție – un volum documentar cu alură de jurnal de bord, perfect pentru toți oamenii de știință, exploratori mai mici sau mai mari, aflați la început de drum, recomandat copiilor de peste 9 ani.
Matei, campion la fotbal – ultima aventură din seria Aventurile iepurașului Matei are loc pe terenul de fotbal și se lansează chiar înaintea Campionatului Mondial. Fanii iepurașului se vor putea bucura și de o nouă serie cu personaje simpatice ilustrată de aceeași Eve Tharlet și scrisă de Cristophe Loupy: Mami, te iubesc!, Mami, unde ești?, Tati, ce e asta?.
Seria Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată, de Lily Small debutează cu Chloe, pisicuța și Bella, iepurașul, în căutarea micilor cititori de peste 5 ani.