Homepage  / Vedete româneşti

Cu ce se ocupă astăzi Luminița Mihăescu, actrița din „Veronica”. A renunțat complet la cinematografie și are o nouă pasiune

Cu ce se ocupă astăzi Luminița Mihăescu, actrița din „Veronica". A renunțat complet la cinematografie și are o nouă pasiune
2

de Cristina Țapu,

Cu aproape cinci decenii în urmă, Luminița Mihăescu a cucerit inimile a numeroase generații de copii și adulți, interpretând memorabil personajul Veronica din faimosul film clasic cu același nume. Iată cu ce se ocupă aceasta în ziua de astăzi!

Luminița Mihăescu a devenit cunoscută publicului datorită personajului Veronica

„Veronica” a fost unul dintre cele mai apreciate filme românești din istorie. Produs în 1972 sub regia Elisabetei Bostan, filmul a înregistrat un succes remarcabil și a câștigat inimile publicului românesc. În perioada respectivă, Luminița Mihăescu avea doar patru ani când a adus la viață personajul Veronicăi și a reușit să intre în istoria cinematografiei din România.

lulu-mihaescu-725824l-600×0-w-77e31e84Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 2

De-a lungul anilor, mulți români au vizionat filmul „Veronica”, lansat în 1972, și cu siguranță toți au simpatizat-o pe micuța Veronica, interpretată de Luminița Mihăescu, care, la acea vreme, avea doar patru ani. În acest film celebru, actrița a colaborat cu nume consacrate ale cinematografiei, precum Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor.

Veronica, personajul jucat de Luminița Mihăescu în celebrul film cu același nume, era o fetiță orfană care locuia într-un cămin de copii. La sărbătorirea celei de-a cincea aniversări, Zâna Zânelor, interpretată de Margareta Pâslaru, îi oferă o traistă fermecată.

Deoarece Veronica nu a ascultat sfaturile primite și nu a manifestat generozitate față de ceilalți copii, trăistuța i-a fost luată. În continuare, pe parcursul filmului, micuța depune eforturi susținute pentru a o recupera. În acest demers, ea intră în contact cu diverse personaje fantastice și se confruntă cu numeroase peripeții.

Cu ce se ocupă astăzi Luminița Mihăescu, cea care a dat viață personajului Veronica

În prezent, Luminița Mihăescu a renunțat la cariera de actriță și s-a dedicat complet unei noi pasiuni. Ea s-a retras din lumea cinematografiei și și-a îndreptat atenția către muzică. La începutul anilor ’90, actrița a fost pianistă în formația Timpuri Noi.

În 1996, Luminița Mihăescu a luat decizia de a părăsi definitiv România. S-a stabilit în Vancouver, Canada, unde a început o viață nouă și unde locuiește și în ziua de astăzi, la mii de kilometri depărtare de țara natală. Aici, s-a căsătorit cu un român, iar cuplul are o fiică de 30 de ani, pe nume Ana.

Luminița Mihăescu este în prezent profesoară de pian și îi ajută pe toți doritorii să priceapă tainele acestui instrument muzical atât de delicat.

Sursă foto: Cinemagia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton