Homepage  / Vedete româneşti

Cu ce s-a ocupat Horia Brenciu înainte să devină cântăreț: „Puteam să fiu maratonist, dar am ratat momentul”

Cu ce s-a ocupat Horia Brenciu înainte să devină cântăreț: „Puteam să fiu maratonist, dar am ratat momentul”
14

de Redactia Tvmania

În momentul de față, Horia Brenciu, în vârstă de 52 de ani, este un artist desăvârșit, cu melodii care au reușit să pătrundă în topurile muzicale și cu o comunitate solidă de fani. În fiecare an susține zeci de concerte, iar sălile sunt pline. Iată cu ce se ocupa acesta înainte de a cuceri inimile publicului datorită melodiilor sale!

Cu ce s-a ocupat Horia Brenciu înainte să devină cântăreț

Horia Brenciu, unul dintre cei mai iubiți cântăreți, actori, prezentator de televiziune și entertainer român, a împlinit 52 de ani pe 27 august 2024. Devenit popular în anii 90, în principal ca prezentator al emisiunii de divertisment „Robingo” de la TVR, el a fost jurat în emisiuni de talent precum „Vocea României” și „X Factor România”, unde a câștigat și mai multă popularitate.

Într-un interviu acordat cu ceva vreme în urmă publicației OK!Magazine, Horia Brenciu a povestit cu ce se ocupa înainte de a deveni cunoscut și a ajunge în lumina reflectoarelor. Astfel, el a povestit că o bună bucată de timp s-a ocupat cu livrarea coletelor pentru o firmă din Brașov. Muncea ore întregi pentru câțiva bănuți, aceasta fiind prima lui slujbă în adevăratul sens al cuvântului.

„Am fost curier. Duceam plicuri multor firme mari din Braşov. Alergam în fiecare zi ca nebunul pentru câţiva lei, dar erau primii mei bani câştigaţi. Experienţa aceea mi-a făcut foarte bine. Următoarea slujbă a fost cea de reporter, la TVR. Acolo am alergat şi mai mult. Puteam să devin maratonist, dar am ratat momentul.”, povestea Horia Brenciu, cu umorul caracteristic.

Horia Brenciu, schimb neașteptat de replici cu Tudor Chirilă la „Vocea României”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

În cadrul aceluiași interviu, Horia Brenciu a povestit despre primul său job în calitate de prezentator, în anul 1993. Solistul ține minte toate detaliile și rememorează cu nostalgie că pe vremea respectivă nu exista conceptul de vedetă, un cuvânt pe care astăzi îl citim în toate revistele glossy.

„Ţin minte tot! Costumul meu încropit, vânzoleala din studioul 1 al TVR, colegii mei care erau precum furnicile, pregătind ultimele întrebări, publicul de pe gradenele din platou, cei trei concurenţi, grila de lumini orbitoare, operatorii, cu camerele lor greoaie, din anii aceia, Doru Dumitrescu, redactorul-şef al redacţiei Jocuri şi Concursuri, care îmi spunea mereu să n-am emoţii şi, nu în ultimul rând, speranţele şi emoţiile tatălui meu, rămas la Braşov… Şi toate acestea se întâmplau înainte de a da „acţiune“ emisiunii concurs Robingo, prima licenţă internaţională din România, filmată la început de septembrie şi difuzată, ulterior, pe 3 octombrie 1993”, a povestit Horia Brenciu.

Horia Brenciu a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov și Academia de Teatru și Film din București.

Horia Brenciu, un artist versatil, a trecut de la muzică la televiziune

Anul 1993 a marcat începutul carierei în televiziune a lui Horia Brenciu, fiind anul în care devine colaborator TVR, unde prezinta până în 1998 formatul care s-a bucurat de mare priză la public „Robingo”, urmat de emisiunile „Tip Top Minitop”, „Kiki RikiMiki”, „Ora 6 fix”.

În anul 2000 Horia Brenciu a semnat cu postul de televiziune Antena 1, unde a prezentat emisiunile „Neața”, „Neața în Epoca de Piatră” și „Gong Show”, până în 2003.

În 2006, telespectatorii au ocazia să vadă o altă latură a versatilului Horia Brenciu, în serialul „Om sărac, om bogat”.

Horia Brenciu este nelipsit de pe micul ecran, din emisiunile de tip concurs

În 2011 începe periplul emisiunilor-concurs, Horia fiind cooptat de Pro TV ca antrenor la „Vocea României”, apoi ca jurat la „Te cunosc de undeva” (Antena 1) și apoi, în același rol, la „X Factor”.

În 2021, artistul a jucat rolul de detectiv detectiv în emisiunea „Masked Singer” (PRO TV). În anul 2023, Horia Brenciu a revenit în calitate de antrenor la „Vocea României”, în sezonul 11, după plecarea lui Denis Roabeș, solistul îndrăgitei formații The Motans. Horia împarte scaunul de antrenor cu o altă voce cunoscută din showbizul românesc, nimeni alta decât Theo Rose.

Sursă foto: PRO TV – Instagram Horia Brenciu

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton