Homepage  / Vedete româneşti

Cristina Joia, filmări pe caniculă. „Eu am trei operații pe plămân și uneori simt că mă sufoc”. EXCLUSIV

Cristina Joia, filmări pe caniculă. „Eu am trei operații pe plămân și uneori simt că mă sufoc”. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

De câteva luni, întreaga echipă „Visuri la cheie” filmează de zor pentru cel de-al 10-lea sezon al emisiunii de la Pro TV, indiferent de condițiile meteo. Iar canicula îi dă de furcă designerului Cristina Joia, care îndură mai greu temperaturile ridiciate și din cauza problemelor pe care le-a avut în trecut.

În urmă cu 8 ani, Cristina Joia a fost diagnosticată cu o boală la plămâni: pneumotorax. Au fost necesare atunci  trei intervenții chirurgicale. Între timp, designerul s-a recuperat foarte bine, însă canicula îi creează dificultăți. Însă iubește la nebunie ceea ce face, prin urmare nici temperaturile ridicate și nici orele petrecute pe șantiere nu o dau înapoi pe Cristina care, alături de ceilalți colegi ai săi din emisiune, amenajează locuințele celor înscriși la „Visuri la cheie”.

Mai multe detalii, aflăm imediat!

Filmările pentru sezonul 10 din „Visuri la cheie” sunt în toi. Care este atmosfera? Și cum te descurci cu temperaturile caniculare?

Cred că e anul în care suntem cei mai simbiotici, ne cunoaștem deja foarte bine, ne susținem reciproc, ne criticăm constructiv, glumim mult, plângem împreună, împărtășim momente unice alături de oamenii la care ajungem și asta ne face să ne simțim și noi ca o mare familie.

Într-adevăr e cumplit de cald, mai ales în câmp unde nu sunt copaci și simțim că nu mai putem, dar faptul că suntem împreună, că glumim, apoi ne gândim la familii care stau în fiecare zi așa fără minime condiții, iar asta ne face să depășim momentul.

Eu am trei operații pe plămân și uneori simt că mă sufoc de căldură și nu pot să respir și atunci fac un exercițiu mental, îmi închipui că mă scufund într-o cadă cu cuburi mari de gheață, încep să vizualizez asta cu detalii și uneori chiar funcționează.

Apropo de caniculă, la ce trucuri apelați tu și colegele tale pentru a arăta impecabil la filmări în zilele toride?

Folosim baze matifiante pentru machiaj, aplicăm fixativ pentru machiaj la sfârșit și îl retușăm din când în când. Uneori ne asumăm că suntem într-un șantier și nu trebuie să fim perfecte, iar asta ne face mai umane.

Ce povești ți-au atins sufletul, de data aceasta?

E foarte greu să alegem, dar pentru mine, copiii bolnavi, în general, sunt cei care mă fac să trăiesc niște stări greu de descris. Anul acesta am avut doi copii cu nume de Darius, bolnavi de cancer… și un băiețel Andrei țintuit în scaun cu rotile în urma unui accident de bicicletă…

Se pare că ai magnet la animale în timpul filmărilor. Cu ce patrupede te-ai mai „împrietenit” în sezonul acesta?

În general, eu sunt prietena cățeilor, îmi donez carnea lor la filmări, dar bineînțeles că sunt vizitată periodic la rulotă și de pisici, am avut iepuri, papagali și o iapă pe nume Gina.

Ce urmărești la TV când timpul îți permite? Și în ce producții crezi că te-ai potrivi la fel de bine precum în „Visuri la cheie”?

Mărturisesc că nu prea am timp să mă uit la TV, dar când pot urmăresc „România, te iubesc!” și „Vocea României”. Mi-ar plăcea să fiu în orice show legat de design și artă, emisiuni despre dezvoltare personală, spiritualitate, educație și bineînțeles visul meu: o emisiune cu și despre animale, în care să fiu moderator.

Dincolo de filmări, ce ai mai făcut în această vară? Am văzut ceva poze pe Instagram, dintr-o vacanță…

Mie îmi place foarte mult să merg la concerte, teatru și operă, așa că am încercat să nu ratez tot ce a fost notabil ca reprezentații. Am fost, spre exemplu, special la Madrid pentru Târgul de artă, la Râșnov și Brașov pentru Festivalul de muzică clasică SoNoRo. Și câte 4, 5 zile la Modena, Roma, Barcelona și Marbella.

cristina-joia-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Urmează o altă vacanță?

Plec la Stockholm în august, e un oraș pe care voiam să-l vizitez de mult și nu am apucat și văd ce mai aduce sfârșitul anului. Eu mă bucur de orice mini vacanță sau călătorie, fie și un weekend.

Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton