Homepage  / Vedete româneşti

Cristina Bălan, decizie dificilă în legătură cu gemenii săi. „A început să devină un mediu nociv pentru ei”

Cristina Bălan, decizie dificilă în legătură cu gemenii săi. „A început să devină un mediu nociv pentru ei”
7

de Roxana Mirea,

Cristina Bălan, care este mama a doi copii cu sindromul Down, a luat o decizie dificilă în ceea ce-i privește pe micuți. Câștigătoarea sezonul 5 al emisiunii „Vocea României” a explicat că gemenii Matei și Toma se dezvoltau într-un mediu toxic la școală.

Ce deciei a luat Cristina Bălan pentru gemenii ei

Cristina Bălan a câștigat trofeul „Vocea României” în cel de-al cincilea sezon al showului de la Pro TV. Cea mai mare parte din premiul de 100 de mii de euro a mers către tratamentele și terapiile de care au nevoie cei mici. Gemenii în vârstă de opt ani ai Cristinei și ai muzicianul Gabriel Bălan s-au născut cu Sindromul Down. Fosta solistă a trupei Impact și soțul ei s-au dedicat trup și suflet creșterii micuților.

Acum, Cristina a dezvăluit că a luat decizia de a-i retrage de la școală pe Toma și Matei. Motivele au fost reprezentate de modul în care cei doi copii erau tratați din cauza afecțiunii lor.

„Noi nu am avut noroc cu școala, cu un cadru didactic căruia să îi pese de noi. Să facă un pas dincolo de fișa postului. Noi avem lege, și nu mai pot cu legile astea, că copiii speciali au dreptul la învățământul de masă, dar nimeni nu face nimic pentru ei, de fapt.

Nu ai manuale adaptate, nu ai profesori de sprijin,… E ca și cum i-ai spune: `Tu, în căruciorul cu rotile, ai dreptul să urci scările astea, dacă vrei. Este treaba ta! Dar eu nu îți ofer o rampă, tu urcă, eu nu am nimic împotrivă`”, a dezvăluit Cristina Bălan, pentru fanatik.ro.

cristina-balan-7Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

De ce i-a retras Cristina Bălan pe gemeni de la școală

Cristina Bălan a explicat că gemenii începuseră să se manifeste într-un mod care dovedea că nu se pot dezvolta cum trebuie. Artista a observat că băieții ei începuseră să fie marginalizați la școală.

„I-am retras de la școală, pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați. Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există.

Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia. Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament”, a mai spus Cristina Bălan.

Cristina Bălan și soțul ei s-au transformat în profesori

Așadar, Cristina Bălan și soțul ei au devenit și profesorii celor mici. Toma și Matei fac școala acasă, iar cântăreața spune că problemele de comportament au început să se remedieze.

„Nu vrem să îi ducem într-un mediu care nu îi integrează și care a devenit toxic pentru ei. Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă. Și într-adevăr, se vede diferența.

E adevărat, facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală…”, a mai dezvăluit Cristina Bălan.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton