; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristian Tabără vă invită la o plimbare cu celebra Mocăniţă

24 May 2013

Săptămâna aceasta, echipa “Exclusiv în România” ajunge în Maramureş, la Vişeu de Sus, un orăşel cu aproape 17.000 de locuitori, situat la 125 de km de Baia Mare.

De departe, atracţia zonei o reprezintă celebra Mocăniţă, în care turiştii pot călători pe Valea Vaserului. Mocăniţa de la Vişeu de Sus este singurul tren forestier cu abur din lume care mai circulă pe ecartament îngust, fiind unicat mondial şi monument istoric.

Mocăniţa circulă pe Valea Vaserului zilnic, mai puţin duminica şi de sărbătorile legale, iar o călătorie dus-întors costă 5 euro pentru străini şi 20 lei pentru cei din ţară. Locomotiva, care atinge o viteză de 30 de km/h, opreşte la fiecare 6 kilometri, să se alimenteze din râul Vaser.

Mocăniţa atrage 16.000 de turişti pe an, majoritatea străini.

Stimulaţi de curiozitate, vin s-o vadă elveţieni, germani, francezi, greci, israelieni, americani, chiar şi chinezi sau japonezi. Majoritatea vin în perioada iulie-august, în grupuri organizate, pentru un program de câteva zile în Maramureş. Merg cu trenuleţul, pe ruta cea mai frumoasă, Vişeu-Făina, apoi pleacă să vadă Valea Izei şi Borşa.

Telespectatorii vor afla sâmbătă, de la Cristian Tabără şi „complicii' săi, ce presupune pregătirea Mocăniţei, când şi cum a început construcţia căii ferate forestiere pe Valea Vaserului şi vor putea admira frumuseţea sălbatică a pădurii dintre Vişeu de Sus şi Comanu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare