; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristian Mungiu

Începe Festivalul de Film de la Cannes 2017! Cristian Mungiu, preşedintele juriului Cinéfondation

17 May 2017

Regizorul român Cristian Mungiu („4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile', „După dealuri', „Bacalaureat') a fost invitat şi a acceptat să fie preşedintele juriului secţiunii Cinéfondation şi Scurtmetraje, la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes, anunță festival-cannes.com. Evenimentul va avea loc între 17 și 28 mai, la Palais des Festivals et des Congres de Cannes.

Aceeaşi poziţie a mai fost ocupată, în anii trecuţi, de Naomi Kawase, Abderrahmane Sissako, Abbas Kiarostami şi Jane Campion.

„Valoarea și originalitatea nu au fost niciodată recunoscute ușor în cinematografie. Și este și mai greu să recunoști valoarea regizorilor foarte tineri. Dar secţiunea Cinéfondation este cunoscută pentru faptul că face fix asta şi o face foarte bine. Sunt mândru să particip la asta', a transmis regizorul, cu ocazia numirii sale.

Mungiu (48 de ani) a mai fost membru al juriului, în competiţia principală, în 2013, când preşedintele acestuia era Steven Spielberg. Şi are o relaţie şi mai solidă cu festivalul datorită faptului că a câştigat Palme dOr-ul cu „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile' (în 2007) şi trofee pentru scenariu şi actriţă principală cu „După dealuri' (în 2012) şi regie cu „Bacalaureat' (în 2016).

Festivalul de la Cannes 2017, deschis de un film cu Marion Cotillard

Ediția din 2017 a Festivalului de Film de la Cannes 2017 se va deschide cu filmul Les Fantômes dIsmaël'/ Fantomele lui Ismael'. Pelicula le are în distribuție pe Marion Cotillard și Charlotte Gainsbourg și este dramă regizată de Arnaud Desplechin.

Anul acesta, președintele juriului va fi regizorul Pedro Almodovar, în timp ce Monica Bellucci va fi cea care va găzdui ceremoniile de deschidere și închidere ale evenimentului, informează canalplus.fr.

Citește și:

Filmul românesc „Bacalaureat' a fost nominalizat la Premiul César

Cristian Mungiu a câștigat premiul pentru regie la Cannes

Puiu şi Mungiu se bat în competiţia oficială la Cannes

Cristian Mungiu, invitat să facă parte din Academia Americană de Film

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare