; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cristian Mungiu merge la Cannes cu „După dealuri”

20 April 2012

Selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes din acest an (16 – 27 mai 2012) a fost anunţată presei, iar din listă face parte din nou regizorul român Cristian Mungiu. Acesta va reveni pe Croazetă la cinci ani după Palme dOr-ul obţinut cu „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile', noul lui film fiind intitulat „După dealuri'.

Pelicula scrisă şi regizată de Mungiu e inspirată de romanele Tatianei Niculescu-Bran şi spune povestea Alinei (Cristina Flutur), care se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie faţă de care e încă foarte ataşată. Dar aceasta din urmă s-a refugiat în credinţă şi trăieşti la o mănăstire de maici.

credit foto: Mobra Films

Protagonistele sunt două actriţe ieşence, debutante în film, iar filmările au avut loc în iarnă, la Câmpina şi Bucureşti. Filmul de deschidere a festivalului va fi „Moonrise Kingdom', al lui Wes Anderson (cu Bruce Willis, Tilda Swinton şi Edward Norton), iar în afara competiţiei va fi vizionată animaţia „Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa'.

În cadrul celei de-a 65-a ediţii a evenimentului, vor mai concura, alături de Mungiu, David Cronenberg („Cosmopolis', cu Robert Pattinson), Michael Haneke („Amour', cu Isabelle Huppert) şi Lee Daniels („The Paperboy', cu Zac Efron, Matthew McConaughey şi Nicole Kidman).

România mai e prezentă la Cannes cu scurtmetrajul „Tabăra din Răzoare', al lui Cristi Iftime.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare