; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jaful de la Hatton Garden   Bijuterie furata

Crime + Investigation prezintă “Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură”

09 May 2016

Vineri, 13 mai, de la ora 22.00, Crime + Investigation (CI) va prezenta desfăşurarea spectaculoasă a unui jaf legendar. Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură' este povestea unui grup de recidivişti, majoritatea pensionari între 60 şi 70 de ani, care dau o ultimă lovitură pentru a-şi trăi anii senectuţii în lux. Aceasta a fost cea mai îndrăzneaţă lovitură din istoria criminalităţii britanice, iar hoţii au furat aur, bijuterii şi bancnote în valoare de 14 milioane de lire.

[Not a valid template]

Hatton Garden Safe Depository era privit ca unul dintre cele mai sigure seifuri din Londra. Cu toate acestea, o bandă de infractori a pus la cale un plan pentru a pătrunde în seif și a fura mai multe milioane de lire, după care să se retragă la pensie. Vinovaţii aveau legături cu lumea interlopă a Londrei, iar CV-urile lor' criminalistice se întindeau pe zeci de ani.

Jaful de la Hatton Garden: Ultima lovitură' conține interviuri cu comandantul recent pensionat Peter Spindler, care a condus ancheta, cu scriitorul Wensley Clarkson, cel care va lansa o carte despre acest jaf şi cu o victimă care a pierdut sute de mii de lire. De asemenea documentarul include grafică 3-D pentru a ilustra modul în care lovitura a fost executată și filmări din locațiile cheie în care conspiratorii s-au întâlnit, cum ar fi cafenele și pub-uri din toată Londra.

Documentarul va fi prezentat de Martin Brunt, corespondent Sky News specializat în spargeri, care a documentat şi alte cazuri din trecutul acestor infractori.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare