; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Creatorul Facebook a ajuns personaj de film

25 October 2010

“Reţeaua de socializare' a adunat atâtea zvonuri că intră în cursa pentru Oscar, încât actorii, regizorul şi întregul film sunt daţi drept pariuri sigure la premiile Academiei de Film de anul viitor.

.

Facebook, o poveste de Oscar

Cu şase ani în urmă, Mark Zuckerberg era student la Harvard şi, alături colegii Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin şi Chris Hughes, crea Facebook, celebra reţea de socializare. Acum, Zuck (26 de ani) e al doilea în topul celor mai tineri miliardari ai lumii, după colegul Moskovitz (născut cu opt zile mai devreme), şi a devenit subiect de film.

Reţeaua de socializare' spune povestea creării Facebook-ului, având la bază cartea „The Accidental Billionaires' (2009) de Ben Mezrich, dar fără colaborarea nici unuia dintre cei implicaţi în evenimente.

Totul începe în 2003, la Harvard: Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) e un tocilar lipsit de abilităţi sociale, care tocmai a fost părăsit de iubita lui (Rooney Mara, care l-a impresionat pe regizor atât de mult încât a distribuit-o în următorul lui proiect, „Bărbaţi care urăsc femeile'). Îşi îneacă amarul în alcool şi creează, la beţie, un site care atrage atenţia unor colegi mai mari.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare