; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Daniel Craig joacă în “Bărbaţi care urăsc femeile”

28 July 2010

Daniel Craig îl joacă pe jurnalistul Mikael Blomkvist, care e salvat de la închisoare şi pus să elucideze un caz ciudat.

Daniel Craig îl joacă pe jurnalistul Mikael Blomkvist, care e salvat de la închisoare şi pus să elucideze un caz ciudat.

Daniel Craig (42 de ani) va juca rolul jurnalistului Mikael Blomkvist în adaptarea filmului suedez Bărbaţi care urăsc femeile' (The Girl With the Dragon Tattoo', 2009), după un roman de Stieg Larsson, relatează The Wrap.
.
David Fincher (Fight Club') va regiza adaptarea thriller-ului suedez. Ultimul are premiera în România pe 10 septembrie, în vreme ce varianta americană va fi lansată pe 21 decembrie 2011.

Sony Pictures va distribui pelicula şi mai deţine şi drepturile pentru celelalte două cărţi din trilogia Millenium' a lui Larsson: Fata care s-a jucat cu focul' şi Castelul din nori s-a sfărâmat'.
.

Următorul Bond' e încă în aer

Craig se află, în prezent, pe platourile de la Cowboys and Aliens' şi va pleca în Suedia pentru filmările de la Bărbaţi care urăsc femeile' imediat după ce termină prima peliculă.

Tânăra Mia Wasikowska (19 ani), vedeta din Alice în Ţara Minunilor' (2010), e favorită pentru celălalt rol principal din film, cel al hackeriţei Lisbeth.

Tânăra Mia Wasikowska (19 ani), vedeta din Alice în Ţara Minunilor' (2010), e favorită pentru celălalt rol principal din film, cel al hackeriţei Lisbeth Salander.

Numele lui Craig a fost vehiculat de la bun început pentru rolul lui Blomkvist, însă implicarea sa în următorul film din seria James Bond' a pus sub semnul întrebării colaborarea cu Fincher. Cum situaţia financiară a MGM, studiourile care produc seria Bond', nu e una prea bună, proiectul nu a primit încă undă verde, aşa că englezul a acceptat oferta Sony.

Studiourile americane, regizorul David Fincher şi producătorul Scott Rudin continuă acum căutarea pentru o actriţă care să preia rolul hackeriţei Lisbeth Salander.

Ellen Page, vedeta din Începutul' (2010), şi Mia Wasikowska, protagonista din Alice în Ţara Minunilor' (2010), sunt principalele favorite, însă în cursă se mai află Emily Browning, Sophie Lowe, Sara Snook şi Lea Seydoux.
.

Un caz misterios

În prima carte din trilogia lui Larsson, Mikael Blomkvist e un jurnalist de investigaţii care pierde un caz împotriva unui corupt om de afaceri, Hans-Erick Wennerstrom, şi e pedepsit cu închisoarea.

Înainte de a intra în detenţie, el e angajat de enigmaticul Henrik, care îl pune să elucideze moartea nepoatei sale, la doar 16 ani. Blomkvist e ajutat şi de Lisbeth Salander, o excelentă hackeriţă cu propriile probleme şi un trecut întunecat.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare