; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Costumul lui Darth Vader, la licitaţie

01 November 2010

O rară „uniformă' a faimosului Darth Vader, personajul negativ din primele trei filme ale francizei „Războiul stelelor', va intra la licitaţie în această lună, la o casă din Londra.

Organizatorii de la „Christies' se aşteaptă ca celebrul costum, care conţine toate piesele – adică masca, mantia, armura de pe umeri, cizmele şi, bineînţeles, casca -, să aducă cel puţin 340 de mii de dolari, la licitaţia de pe 25 noiembrie.

Potrivit FemaleFirst.co.uk, acesta pare să fie primul costum complet al întunecatului Darth Vader care e vândut la o licitaţie. El a fost folosit în pelicula „Imperiul contraatacă' (1980), a doua parte, în ordine cronologică, din seria de şase filme.

Un colecţionar american l-a achiziţionat în 2003, el fiind cel care îl vinde acum, la licitaţie.

„O ocazie rară'

Un purtător de cuvânt al „Christies', Neil Roberts, a descris licitaţia drept „o ocazie rară pentru fanii «Războiului stelelor» din toată lumea', adăugând că „Darth Vader e definit de costumul său, care l-a făcut unul dintre cele mai uşor de recunoscut personaje din istoria filmului'.

„Faima globală a filmelor din seria «Războiul stelelor» şi interesul pe care seria l-a suscitat în rândurile unor generaţii întregi e, probabil, fără precedent în lumea cinematografiei', a continuat Roberts.

Potrivit casei de licitaţii, suma obţinută în urma vânzării va fi donată organizaţiei caritabile „Cancer Research U.K.'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare