; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Costi Diţă a aflat de la mama sa cât costă un bilet RATB

Costi Diţă („Las Fierbinţi”): „Giani o să treacă de la extaz la agonie”

17 October 2013


Lui Costi Diţă îi e mai uşor să intre în pielea haiosului şmecheraş din Las Fierbinţi' (care se vede joia la Pro TV, de la 20.30) pe măsură ce se adună sezoanele. La televizor se vede al patrulea, iar el filmează deja pentru numărul cinci.

Interpretul lui Giani din serialul protevist mărturiseşte că are emoţii atunci când încheie munca la un sezon înainte ca acesta să debuteze la TV, cum a fost cazul celui de-al patrulea, pentru care a filmat în vară.

„La teatru afli imediat. În cazul unui serial TV, nu sunt aplauze, singurele modalităţi de a afla părerea oamenilor sunt ratingul şi diversele reţele de socializare. Emoţia vine şi din faptul că, la momentul difuzării, nu mai pot modifica nimic din ce am făcut şi pot doar să aştept cuminte şi să văd dacă oamenii sunt încântaţi, dacă s-au distrat, dacă s-au relaxat prin intermediul nostru', ne-a spus el.

În familie

Despre aventurile lui Giani în noul sezon, actorul nu are multe de spus, pentru că nu vrea să-şi supere colegii, dar ne face una-două concesii:

S-ar putea să mă trezesc cu reproşuri din partea colegilor, de genul: «Ce-ai facut, măi tată? Ai spus tot? Păi noi ce am făcut aici? Am muncit degeaba?»… Sau, mai rău, telespectatorii să stea acasă în canapea şi să reacţioneze ca atunci când ştii poanta bancului, pe genul: «A… o ştiam p-asta, am citit-o în interviul lui Constantin».

Aşa că vă spun pe scurt şi fără detalii majore că Giani o să treacă de la extaz la agonie, o să aibă parte de un diagnostic medical cel puţin straniu, o să fie suspectat că ar putea fi tată, nu detaliez, şi dacă cineva în timp ce se uita la Giani s-a întrebat «cum o fi familia lui de a ajuns în halul ăsta?», în sezonul ăsta o să primească răspunsul la întrebarea asta şi, cred eu, o să fie cel puţin surprins'.

Are nouă vieţi, dar nu e pisică'

O avea Giani reputaţia lui de golan uns cu toate alifiile, dar Costi mărturiseşte că i-ar plăcea să fure' câte ceva din felul de a fi al personajului său.

Giani are un sistem de autoprotecţie foarte dezvoltat, pare că nimic nu ajunge la el şi nu îl răneşte şi de aici are şi un fel de curaj nebun', crede actorul. Se descurcă în lume doar cu curajul ăsta. Îl arunci de la etajul nouă şi cade în picioare. Şi, evident, are nouă vieţi, dar în acelaşi timp nu e pisică. Şi are perseverenţă. Giani e perseverent în trăsnăile lui şi asta e o chestie pe care cred că aş împrumuta-o'.

Pe de altă parte, el are şi un avertisment pentru cei seduşi de stilul lui Giani: Nimănui nu îi strică «şcoala vieţii», dar doar dacă mai trecem şi pe la şcoală între timp! Altfel, s-ar putea să rămânem doar cu ce a rămas Giani, care nu e cel mai fericit caz în ceea ce priveşte instruirea, că de aici şi comicul'.

Urmează sezonul 5

Costi are şi o veste bună pentru fanii Las Fierbinţi': echipa munceşte la următorul sezon al serialului.

Lucrăm deja şi ne rugăm să mai întârzie vremea rea, deşi în perioada asta ploaia a intervenit brutal şi cam fără menajamente în programul nostru de filmare. Dar am înţeles-o cu toţii… pentru că toţi mai devreme sau mai târziu avem toane', ne-a spus el.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare