Homepage  / Vedete româneşti

Cosmin Stan, transmisiuni în direct de la EURO 2024. „I-am văzut pe ai noștri că au poftă de fotbal!”. EXCLUSIV

Cosmin Stan, transmisiuni în direct de la EURO 2024. „I-am văzut pe ai noștri că au poftă de fotbal!”. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

Din 14 iunie, Cosmin Stan pleacă în „cantonament” în Germania, acolo de unde va transmite pentru Pro TV cele mai importante momente de la Euro 2024. O ediție extrem de importantă, căci România participă după o absență de 8 ani. Iar printre telespectatorii care îl vor urmări cu sufletul la gură se află și fiul său de aproape 14 ani, pasionat de sportul-rege. De altfel, juniorul joacă și el fotbal și poate, oricând, să-și „mediteze” tatăl!

După 8 ani de absență, România este din nou prezentă la un nou campionat european de fotbal, prin urmare emoțiile sunt și mai mari. Inclusiv și pentru Cosmin Stan, care transmite pentru Pro TV cele mai importante momente de la EURO 2024.

Printre telespectatorii care îl urmăresc pe prezentatorul Știrilor Pro TV din weekend în timpul intervențiilor de la EURO 2024 se află și fiul său de aproape 14 ani, Mark, pasionat de sportul-rege. De altfel, juniorul joacă și el fotbal și poate, oricând, să-și „mediteze” tatăl!

Mai multe detalii aflăm de la Cosmin Stan!

Pentru cât timp vei fi în „cantonament” la EURO 2024?

În primă fază, am planificat o deplasare de 2 săptămâni, dar sper, însă, din tot sufletul că îmi voi prelungi șederea. Totul depinde de calificarea Naționalei în faza următoare. Iar eu am încredere că asta se va întâmpla pentru că i-am văzut pe ai noștri că au poftă de fotbal!

Și care sunt provocările pentru tine din punct de vedere profesional?

Marea provocare va fi să-i urmăresc îndeaproape pe suporterii noștri care, cu siguranță, vor fi mulți în Germania. Eu voi încerca să fiu tot mereu cu ei pentru a trăi împreună bucuria, sper, a unor spectacole fotbalistice desăvârșite. Și le voi transmite astfel celor de acasă un pic din emoția de la fața locului care va fi simțită așa pe viu, în mijlocul mulțimilor.

Dar ca și susținător al Naționalei… care crezi că va fi evoluția României la această ediție?

Evident că ne dorim cu toții ca echipa noastră să ajungă cât mai departe, dar în același timp ar trebui să fim și realiști și conștienți de adversarii noștri. Cred însă că vom reuși să trecem de grupe. Am încredere că se va întâmpla asta, ceea ce ar fi o performanță extraordinară și un semn promițător că ne aflăm pe drumul cel bun în vederea construirii unei echipe naționale, care să ne aducă multe bucurii.

Dintre jucători, pe cine mizezii că va înscrie cele mai multe goluri?

Nu pot să ignor cifrele, așa că voi ține cont de cele întâmplate până acum. Mijlocașii Nicolae Stanciu și Valentin Mihăilă au marcat de cele mai multe ori în meciurile din calificări (câte 3 fiecare), așa că înclin să cred că ei vor fi marcatori de bază și în Germania. Evident că nu m-aș supăra dacă orice alt jucător mă va contrazice.

cosmin-stan-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Ce te leagă pe tine de fotbal, în general?

Nu sunt mare microbist, însă urmăresc întotdeauna cu plăcere meciurile naționalei și alte partide importante cu potențial de spectacol. Mai nou, însă, de fotbal mă leagă foarte tare pasiunea fiului meu pentru acest sport. S-a apucat și el de fotbal și, practic, mănâncă fotbal pe pâine. Știe tot ce mișcă în fotbal, cunoaște toți jucătorii de pe lume și cred că ar putea chiar să comenteze mai bine decât unii comentatori din zilele noastre. Îi recunoaște pe toți de pe teren, le știe pozițiile în joc, cunoaște echipele la care joacă, dar și salariile.

Ai și un tiz în lumea fotbalului românesc… Cosmin Stan, antrenorul echipei CSC Dâmbovița. L-ai întâlnit până acum?

Știu de ceva vreme de domnia sa, dar nu ne-am întâlnit încă până acum. De asemenea, mai știu de încă vreo 2 persoane cu exact același nume dar pe care, de asemenea, nu le-am cunoscut.

Cât de mult îi place și fiului tău acest sport?

Cum spuneam anterior, este înnebunit după fotbal. Joacă la clubul Sport Team și, în afară de antrenamentele de acolo, joacă ori de câte ori poate cu prietenii lui. De câțiva ani, zilele lui de naștere sunt sărbătorite doar pe terenul de fotbal, iar el merge tot timpul prin casă, lovind o minge. Nu ratează niciun meci important și mă duce pe stadion de fiecare dată când e vreo partidă deosebită.

În general, ce activități faci împreună cu juniorii tăi?

De cele mai multe ori, ne plimbăm cu bicicleta prin pădure sau ne bălăcim la piscină. Dar, evident, că nu scap nici de fotbal. Mark mă pune tot timpul să-i șutez la poartă sau să facem passing.

Și ce alte planuri ai pentru această vară? Pe unde veți ajunge în vacanță?

În această vară, ne vom întoarce în Asia. Vom merge cu cei mai buni prieteni ai noștri pentru câteva zile în Jakarta, capitala Indoneziei, și apoi în Bali. Eu cu soția mea, Oana, am mai fost acolo acum 15 ani și ne-a plăcut foarte mult, așa că de-abia așteptăm să ne bucurăm de ospitalitatea oamenilor de pe această insulă fascinantă.

Foto: Pro TV; Instagram

Citește și:

Meciul România – Ucraina se joacă de la ora 16.00. Ține pumnii naționalei și urmărește România – Ucraina la Euro 2024 – LIVE TEXT!  

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton